İşkur’da ‘Engel’ Yok!

İşkur’da ‘Engel’ Yok!

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, engelli istihdamına ilişkin “Engelli danışanlar, açık iş kontenjanı bulunan işverenlere yönlendiriliyor veya meslek sahibi olabilmeleri için İşbaşı Eğitim Programları düzenlenerek iş hayatına kazand

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, engelli istihdamına ilişkin “Engelli danışanlar, açık iş kontenjanı bulunan işverenlere yönlendiriliyor veya meslek sahibi olabilmeleri için İşbaşı Eğitim Programları düzenlenerek iş hayatına kazandırılıyorlar” dedi.

 

İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü, engelli danışanlara yönelik çalışmaları ile takdir topluyor. Kent genelinde iş arayanlar ile işverenleri buluşturan İŞKUR Gaziantep, engelli bireyler için kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Engelsiz yeni hizmet binası ile de engelli danışanlarına verdiği desteği gözler önüne seren İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü, iş arayan engellileri de işverenlerle bir araya getiriyor. 

 

ÖZEL DANIŞANLARA ÖZEL PROGRAMLAR

 

Özel politika gerektiren kesimlere yönelik programlar uyguladıklarını belirten İŞKUR İl Müdürü Ekin, “Özel Politika gerektiren kesimlere yönelik özel programlar uygulayarak, gruplar halinde eğitimler yapılarak iş, zaman kanallarının öğretilmesi, özgeçmiş ve CV hazırlama yöntemlerinin anlatıldığı toplantılarda İş Kulübü profesyonelleri eşliğinde 14 kişilik gruplar halinde 3’er günlük eğitim programları ile İşe yerleştirmelerinde sıkıntı yaşanan kesimlere istihdam yaratma fırsatlarının kapılarını açmaktadırlar. Özel Politika gerektiren gruplar içerisinde işsiz kadınlar, gençler, üniversite mezunu gençler, üniversite öğrencileri ile engelli gruplarına grup eğitimleri vererek istihdam imkanı sağlanıyor” ifadelerine yer verdi.

 

ENGELSİZ İŞ HAYATI KURULUYOR

 

İŞKUR il Müdürü Ekin, danışmanlık hizmeti verildiğini vurgulayarak, “Engelli bireylere yönelik Danışmanlık ve İşe Yerleştirme konularında Engelli Koçluğu Ofisi oluşturarak Engelli bireylere, yetişmiş İş Koçları marifetiyle Danışmanlık hizmetleri veriliyor. Engelli danışanlar, açık iş kontenjanı bulunan işverenlere yönlendiriliyor veya meslek sahibi olabilmeleri için İşbaşı Eğitim Programları düzenlenerek iş hayatına kazandırılıyorlar” dedi.

 

İŞKUR DESTEKLİ PROGRAMLAR SÜRÜYOR

 

İşgücüne yönelik hareketliliğe ve pandemi sürecinde esnaf ve sanayicilere yapılan İŞKUR desteklerine değinen İŞKUR İl Müdürü Ekin, “Korona virüs tedbirlerini göz ardı etmeden, maske, mesafe ve hijyen konularında hem personelleri bilgilendiriyoruz hem de HES Uygulamasını vatandaşlarımıza uygulayıp gereken kontrolleri yaptıktan sonra hizmet binasına alıp hizmet veriyoruz. Sanayiciye yönelik yapılan Kısa Çalışma Ödeneği Uygulaması ile kalifiye eleman yetiştirmek gayesi ile İŞKUR destekli İşbaşı Eğitim Programları hız kesmeden devam etmektedir. Yeni hizmet binamızda fiziki mekan sorunu yaşanmaması nedeniyle daha kaliteli hizmet veriyor, vatandaşlarımızın da memurlarla iletişimlerinin daha sağlıklı yürütülmesini sağlıyoruz” dedi. (Tülay Kara/gaziantepdogus)



Anahtar Kelimeler: İşkur’da ‘Engel’ Yok!