Hasta Sağlık Çalışanı İletişimi ve Motivasyon

Hasta Sağlık Çalışanı İletişimi ve Motivasyon

İl Sağlık Müdürü Dr.Serdar Sarıfakı eğitime katılan tüm sağlık çlışanlarına teşekkür ederek eğitmen Refik Aktene Teşekkür Belgesi takdim etti.

İl Sağlık Müdürü Dr.Serdar Sarıfakı eğitime katılan tüm sağlık çlışanlarına teşekkür ederek eğitmen Refik Aktene Teşekkür Belgesi takdim etti.Kamu ve Özel hastanelerden gelen idarecilere verilen Hasta Sağlık çalışanı arasındaki iletişimi karikatürlerle günlük hayatta yaşanan olayları aktaran Akten “etkili iletişimin günümüzde çok önemli olduğunu belirterek , iş hayatında ve aile hayatında iletişimin önemine de değinip  günlük hayatta yaşanılan iletişim sorunları ve bunların   çözüm önerileriyle ilgili sunum yaptı.

 

İl Sağlık Müdürü Dr.Serdar Sarıfakı da “Refik Aktene sunumundan dolay ı teşekkür ederek Personelimiz ile birlikte vatandaşlarımıza hastanelerimizde kaliteli hizmet sunarken, hasta ve hasta yakınlarının beklentilerini karşılayarak onların mutlu sağlıklı bir şekilde hastanelerden ayrılmasını istiyoruz. .Sağlık personelimiz için verimli bir eğitim programı düzenlendi Verilen iletişim eğitimiyle  sağlık çalışanlarının bu alanda farkındalıklarını arttıracağına , empati yaparak hasta yakınlarıyla etkili iletişim kuracaklarına inanıyorum. Sağlık sektörü beklentilerin daha çok ve ölçülebilirliğin ise daha güç olduğu bir alandır. Bu nedenle, başarının sırrının etkili ve doğru kurulan bir diyalog ve iş sorumluluğu bilincine dayandığını düşünüyoruz.” dedi.

 

Sosyal Hizmet Uzmanı Araştırmacı, Yazar Refik Akten tarafından verilen eğitimde, iletişimin hasta ve çalışan memnuniyetindeki önemi, kişiler arası doğru iletişim becerileri gibi konular anlatıldı. Sağlık iletişimi ve iletişim becerilerinin yükseltilmesinin tüm sağlık çalışanları açısından önemli bir konu olduğunu vurgulayan Akten , “İletişimde sözlerin yanı sıra hareketler, düşünceler, fiziki ortam gibi birçok konu iletişim kazalarına neden olmaktadır. Amacımız sağlık alanındaki iletişim kazalarını,yanlış anlamaları  en aza indirebilmektir.” dedi.

Gaziantep İl Sağlık müdürlüğü hasta haklari il koordinatorluğu tarafindan duzenlenen etkinliğe kamu ve Özelden çok geniş katılım oldu.