Göz hastalıklarında Fako ile Başarılı Sonuçlar

Göz hastalıklarında Fako ile Başarılı Sonuçlar

Özel Göznuru Göz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr.Nurettin Şahingözü; Tiroid ve Diyabet hastalarında katarakt gelişimi daha çabuk oluştuğunu bu hastaların belli periyotlar halinde göz muayenesi yaptırması gerektiğini belirterek

Özel Göznuru Göz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr.Nurettin Şahingözü; Tiroid ve Diyabet hastalarında katarakt gelişimi daha çabuk oluştuğunu bu hastaların belli periyotlar halinde göz muayenesi yaptırması gerektiğini belirterek " Fako yöntemi ve Tedavisi ile göz hastalıklarında başarılı sonuçlar alınmakta olduğunu belirtti.

 

Özel Göznuru Göz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr.Nurettin Şahingözü, katarak hastalığının son yıllarda sık rastlanan rahatsızlıklardan biri olduğunu söyledi. Katarakt, göz merceğinin saydamlığını kaybetmesi ve buna bağlı olarak görmenin azalması ile sonuçlanan göz hastalığı olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr.Nurettin Şahingözü, "Özellikle tiroid ve diyabet hastalarında katarakt gelişimi daha çabuktur. C vitamini eksikliği, güneşin ultraviole ışınları gibi etkenler katarakt gelişimini hızlandırır. Yaşa bağlı (senil katarakt) ortaya çıkar. Daha az görülmekle birlikte, travma, bazı sistemik hastalıklar, üveit gibi göz rahatsızlıkları, steroid gibi bazı ilaçların kullanımına bağlı olarak ikincil katarakt gözlenebilmektedir." dedi.

 

Fako Yöntemi ile başarılı sonuçlar 

Katarak tedavisinde uyguladıkları Fako tedavisi ile başarılı sonuçlar aldıklarını ifada eden Özel Göznuru Göz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr.Nurettin Şahingözü, "Bugün için kullanılan en geçerli ve sonuçları en başarılı yöntemdir. En büyük avantajı, çok kısa bir sürede uygulanabilmesi ve küçük bir  kesiden çalışılabilmesidir.Ameliyat sonrası görme gücü çok hızla geri kazanılır ve ameliyat, özel mercekler konarak, sütürsüz yapılır. Hasta çok kısa sürede narkoz almadan, iğne yapılmadan, sadece gözü uyuşturan damlalarla ameliyat olup evine gidebilir ve birkaç gün içinde de günlük yaşantısına yavaş yavaş geri dönebilir. Ameliyat süresi içinde yaşa bağlı olarak katarakt ameliyatı, cerrahın tecrübesine ve gözün durumuna göre yaklaşık olarak 15 dakika içerisinde tamamlanır." diyerek sözlerine son verdi.