Gaziantep’te yeni korona yasakları! İşte o kararlar

Gaziantep’te yeni korona yasakları! İşte o kararlar

Gaziantep’te koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlarda düzenlemeye gidildi.

Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Vali Davut Gül başkanlığında toplanarak salgın sürecinde hastalığın yayılmasının engellenmesi ve kamu sağlığının tehlikeye düşürülmemesi amacıyla gündemdeki konuları görüştü.

 

Toplantıda yeni kararlar da alındı. İki madde de ise düzenlemeye gidildi.

 

18:00’DAN SONRA PAZARA GİTMEK YASAKLANDI

 

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 2020/72 nolu İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararının 5. maddesinin iptal edilerek “Toplu taşıma bulaş riskini artırdığından; 65 yaş üstü vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarını 10.00-17.00 saatleri arasında kullanabilmelerine, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın akşam saat 18.00 dan sonra sebze-meyve pazarına gitmelerinin yasaklanması” şeklinde düzeltildi.

 

UZUN KUYRUKLARDAN BANKA VEYA PTT SORUMLU

 

Diğer yandan 2020/72 nolu İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararının 8. maddesi de iptal edildi. Buna göre artık, “Bankalar(kamu ve özel) ve PTT şubelerine ait ATM vb. alanların hijyeni ile ilgili kurumların önlerinde sıra bekleyen vatandaşlarımızın maske kullanmaları ve sosyal mesafenin korunmasından banka veya ptt şubelerinin sorumlu olmalarına” karar verildi.

 

UYMAYANLARA PARA CEZASI

 

Açıklamada kararların oy birliğiyle alındığı belirterek, kurallara uymayanlara para cezası kesileceği de bildirildi: “Yukarıda belirtilen tedbirlere ve alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası(şahıslara 900 TL, kurum,kuruluş ve işletmelere 3150 TL) verileceği, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususuna oybirliği ile karar verilmiştir”