Gaziantep'te Türkiye'ye örnek yeni tedbirler alındı!

Gaziantep

'Türkiye'de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 87 kişi hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 21 bin 30 oldu. 19 Mart koronavirüs tablosunda Gaziantep'te günlük vaka sayısında 350'nin üzerinde görülmesi üzerine İl Sağlık Müdürü Dr.

Covid-19 vakalarının pik yaptığı bir dönemde Gaziantep’e atanan İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki Kamu Hastanelerinde görev yapacak A Takımından oluşan Bürokrat takımı kadrosunu oluşturduktan sonra ekibiyle birlikte  şehrin sağlığını ilgilendiren bir çok konu için kollarını sıvadı.  Sağlık Bakanlığının ve Gaziantep’in verilerinin masaya yatıran Dr. Mutlu Tiryaki ve Başkanlardan oluşan ekip toplanarak koronavirüs artışını asgariye nasıl indirebiliriz diye bir takım ciddi tedbirler aldılar. Vaka sayılarının arttığı Gaziantep’te vaka sayısındaki artışın mutantlı virüse bağlı olabileceğinin üzerinde duruldu. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, Gaziantep’te koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandı. Bakanlığın 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık koronavirüs vaka sayılarında, Gaziantep’te vaka sayısı 67,44’ün üzerinde olarak tespit edildi. Vaka sayısındaki artışın gözlenmesinin ardından Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde bulunan 25 sosyal tesislere PCR test yapılması için çadırlar kuruldu. Filyasyon ekiplerinin sayısı arttırılarak önemli tedbirler aldı.

 

GAZİANTEP’TE KORONAVİRUS ÖNLEMLERİ ÜST DÜZEYDE

 

Koronavirüs test sayısının günlük 305’nin üzerde görülmesi ve kabus yaşanmaması için İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüşerek Kovid hastanesi olarak tahsis edilen Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi mücahitler ekbinasına  37 yataklı yeni yoğun bakım ünitesi, 25 adet mekanik ventilatör tahsisinin yapıldığı ve önümüzdeki hafta içersinde 13 yeni yoğun bakım ünitesi yatak sayısını artıracağı ve 40 adet de ventilatör’ün daha destek yapılacağı öğrenildi.

 

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

 

Koronavirüsünün pik yaptığı illerin başında gelen Gaziantep’e atandığında günlük vaka sayısının yaklaşık olarak 2 bin 500’ün üzerinde teslim alan Dr. Tiryaki, ekibiyle birlikte gecesini gündüzüne katarak vaka sayılarını günlük 50’ye kadar düşürmeyi başardılar.

Ancak son günlerde hızla yükselen koronavirüs vaka sayısı 350’nin üzerine çıkmasıyla birlikte Gaziantep Sağlık Müdürü Tiryaki tarafından koronaviruse karşı sert, vatandaşların sorunlarına anında cevap verebilecek çözüm odaklı çalışmalar son hızla devam ediyor.

Evlerinde izolasyonda kalan vatandaşların gerekli ihtiyaçları karşılanırken, organize sanayi bölgesindeki şikayetlerin ardından fabrika ve servislere yönelik denetim yapılarak kentte artışın yaşanmaması için önlemler arttırıldı.

 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

 

Gaziantep’te koronaviruste olası bir artışın olması ve pik yaşanması durumunda üst düzey önlemler alınırken, Türkiye’de virüse karşı örnek olacak çalışmalara imza atılmaya devam ediyor.(memohaber)