Gaziantep’te Özel Hastanede İhmal İddiası!

Gaziantep’te Özel Hastanede İhmal İddiası!

Popstar yarışmasında ünlenen İbrahim Bala’nın iddialarına göre; annesi Adle Bala, tedavi gördüğü hastanenin ihmali yüzünden hayatını kaybetti.

Popstar yarışmasında adını duyuran İbrahim Bala’nın annesi geçtiğimiz hafta rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı. Bala’nın iddialarına göre annesi Adle Bala, tedavi gördüğü hastanenin ihmali yüzünden hayatını kaybetti.

 

“MESULİYET BİZE AİT DEDİLER”

 

61 yaşındaki Adle Bala, kronik akciğer ve şeker hastasıydı. Geçtiğimiz hafta, solunum yetmezliği sebebiyle hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalelerin ardından yoğunluk sebebiyle başka bir hastaneye sevk edilen Adle Bala, iki gün yoğun bakımda kaldı. İbrahim Bala şu ifadeleri kullandı: “Annem iki gün yoğun bakımda kaldıktan sonra annemi normal servise çıkartıyorlar. Annem üç gün serviste kaldıktan sonra tekrar fenalaşıyor ve yoğun bakımda yer olmadığı için annemi Özel bir hastaneye sevk ediyorlar. Yoğun bakıma aldıktan sonra annem beş gün kalıyor orda. Bu esnada doktorlardan bilgi alıyoruz. Birinci gün annemizin yüzde doksan ölüm riskinin devam ettiğini söylüyorlar. Yoğun bakımın ikinci gününde annemizin solunum cihazına bağlı olduğunu ve solunum cihazı olmadan annemizin nefes alıp veremediğini söylüyorlar. Ne zaman hasta kendi başına nefes alıp verirse o zaman hastanın durumu iyiye gidiyor anlamına geliyor diye bize bilgi veriyorlar. Yoğun bakımda kaldıktan sonra annemizin durumunun iyiye gittiğini söylediler ve beşinci gün ben orada yokken annemizi taburcu etmek istediler.” Annesinin servise yatırılmadan taburcu edilecek olmasına anlam veremeyen İbrahim Bala sözlerine şöyle devam etti: “Dedim ki kardeşlerime, o zaman söyleyin onun mesuliyetini alıyorlar mı? Kardeşlerim de bak biz annemizi götürüyoruz annemize bir şey olmasın diye üstüne basa basa defalarca söylüyorlar.  Doktorlar mesuliyet bize ait annenizi eve götürebilirsiniz diyorlar.”

 

BENİM ANNEMİ GERİ VERECEK MİSİNİZ?

 

Bu duruma isyan eden İbrahim Bala hastane önünde çektiği videoyla duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Neden yoğun bakımdaki bir hastayı iyileşmeden eve gönderiyorlar. Ne yapayım şimdi ben. Benim annemi geri verecek misiniz? Sizi önce Allah’a havale ediyorum sonra yetkililere şikayet ediyorum sizleri. Lütfen gereken yapılsın.”

 

ADLE BALA KURTARILAMADI

 

İbrahim Bala’nın annesi Adle Bala, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Başkalarının da aynı acıyı yaşamamasını isteyen acılı oğul İbrahim Bala, annesinin vefat ettiğini gözyaşları içinde çektiği başka bir videoyla duyurdu. Videoda ağlayarak annesinin öldüğünü söyleyen Bala, “Sizi Allah’a havale ediyorum” dedi. Çektiği bir diğer videoda, annesinin hastanede fiziksel şiddete uğradığını da iddia eden bala, gerekenin yapılmasını istedi.(www.magazinburada.net)