Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Gaziantep’te bir babanın Valiliğe yazdığı dilekçe yürek dağladı

Gaziantep’te bir babanın Valiliğe yazdığı dilekçe yürek dağladı

Gaziantep’te Ali Kılıç Kaya ailesinin temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğini belirterek, çocuklarının devlet korumasına alınmasını istedi. Kaya, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) mağduru olduğunu belirtti.

Gaziantep’te Ali Kılıç Kaya isimli vatandaş, ailesinin temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğini belirterek, çocuklarının devlet korumasına alınmasını istedi.

 

3 çocuk babası Kaya, Valiliğe yazdığı dilekçesinde, “Ne dayanacak gücüm ne de umudum kaldı” ifadelerini kullandı.

 

İşte sosyal medyada paylaşılan o dilekçe:

 

 

Çaresiz baba Dijital Gazete’den Merve Us’a şu açıklamaları yaptı:

 

Valinin az önce Özel Kalem Müdürlüğü’nden arandım. TC’mi istediler, verdim. Yardıma değer olduğunuzu görürsek yardımcı olacağız denildi, kapatıldı.

 

Ben 41 yaşındayım, 25 sene İstanbul’da yaşadım, en son 2002’de işsiz kaldım. 6 bin 500 lira maaş alıyordum, işsiz kaldıktan sonra tabii ki ihtiyaçlarımı karşılayamaz duruma düştüm. Düşünce de hani dedik memleketimize bir akrabamızın yanına sığınalım, geldik buraya (Gaziantep’e). Bir akrabayla birlikte yaşamaya başladım, toparlanana kadar, iş buluncaya kadar. Çünkü pandemi sürecini siz de biliyorsunuz. Gelirken de bütün ev eşyam kargoda kırıldı, o da ayrı bir mesele. Ondan sonra burada sigortalı bir işe girdim ama asgari ücretle. Çünkü artık yaşım da geçti, EYT mağduru bir insanım. Her gittiğimiz kapı yüzümüze kapanıyor yaş dolayısıyla. İstediğimiz, tecrübeli olduğumuz sektörde çalışamıyoruz. Ne yapıyorsun? Mecburen asgari ücretle çalışmak zorunda kalıyorsun. Şimdi asgari ücretle liseye giden oğlum var, ortaokula giden oğlum var ve ayrıca gelişim geriliği yaşayan 5 yaşında çocuğum var. Ben 2800 lirayla nasıl çocuk okutayım? Nasıl gelişim geriliği olan oğlumun ihtiyaçlarını karşılayayım? ben önceden 5 tane gıda alabiliyordum, şu an 2 gıda alabiliyorum. Borçla borcu kapatarak artık bir seviyeye getirebildim ama artık dayanacak gücüm de kalmadı. Umudum da kalmadı, hayalim de kalmadı.(krttv.com.tr)