Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünde Yapılan Atamalar Durduruldu Mu?

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünde Yapılan Atamalar Durduruldu Mu?

Sağlık Bakanlığı yönetim hizmetleri genel müdürü Mehmet İslamoğlu’nun 32 ile yönelik resmi kararı illere gönderildi. Bunun üzerine Gaziantep'te yapılan atamaların durumu da merak konusu oldu.

Sağlık Bakanlığı yönetim hizmetleri genel müdürü Mehmet İslamoğlu’nun 32 ile yönelik resmi kararı illere gönderildi. Gönderilen yazıda şu açıklama yapıldı.

“-Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen COVİD-19 salgınının devam etmesi nedeniyle    Bakanlık Makamından  alınan 14.10.2020 tarihli ve   124526  sayılı alınan Onay çerçevesinde;

 

—- Ekli 1 listede hitam tarihi 14.10.2020 olan İl Sağlık Müdürlerinin sözleşme hitam tarihleri 14.04.2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

 

—- Ekli 2.listede hitam tarihi 14.10.2020 ve 14.12.2020 olan başkan, başkan yardımcısı, uzman, ilçe sağlık müdürü, başhekim, başhekim yardımcısı, müdür ve müdür yardımcılarının sözleşme ve görevlendirme hitam tarihi  14.04.2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

 

—- Bu uzatmaya rağmen sözleşme yenileme iş ve işlemlerine devam edilecek olup, işlemleri biten İllerimizin yeni yöneticileri sisteme düşülecektir.

 

ATAMALAR GERÇEKLEŞECEK

Güvenilir kaynaklaradan aldığımız bilgiye göre , ataması yapılan tüm kadroların bir kaç gün içinde  görevlerine başlayacaklarını öğrenildi.

 

Gaziantep il Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, başkan, başkan yardımcıları, Kamu Hastaneleri Başhekimleri, başhekim yardımcıları, hastane müdürleri, müdür yardımcıları ve uzmanlardan oluşan yaklaşık 180 bürokratın yerini değiştirdi.

    

180 BÜROKRATIN YERİ DEĞİŞTİ

 

Gaziantep’te idareci kadrosunda 3 yıldan beri görev yapan başkan, başkan yardımcıları, Kamu Hastaneleri Başhekimleri, başhekim yardımcıları, hastane müdürleri, müdür yardımcıları ve uzmanlardan oluşan 180 kişiye yakın bürokratın değişikliğine karar verildi.

    

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLERİ ANLAŞMA İMZALADI

 

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan değişikliklerin ardından Şehitkamil İlçe Sağlık Müdürü Dr. Erol Karataş’;ın yeni dönem için sözleşmesi uzatıldı. Şahinbey ilçe sağlık müdürlüğüne ise Halk sağlığı uzmanı Dr. Mehmet Gökdeniz yeni dönem için atandı. 

 

SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLERİNE YENİ ATAMALAR OLDU

    

Kamu Hastanelerine bağlı hastanelerde Başhemşirelik görev tanımları, Sağlık Bakım Hizmetleri müdürlüklerine dönüştürülmüştü. Bazı hastanelerde erkek hemşireler müdürlük görevini yapmaktaydılar. Yeni sözleşme dönemlerinde İl Sağlık Müdürü bu müdürlükte görev yapacakların tamamının bayan hemşirelerden oluşan bayan müdürleri atadı.

    

HASTANE MÜDÜRLERİ DEĞİŞTİ 

    

Sözleşme dönemleri sona gelen ve 3 ay görev süreleri uzatılan Kamu Hastanelerinde görevli İdari ve mali hizmetler Müdürlüklerinde büyük değişim yaşandı. Müdür yardımcılıklarında ise tamamına yakını değişti. Yerlerine yenileri atandı. İlk Belirlemelere göre, Cengiz Gökçek Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesine Mali ve İdari müdürü olarak Halen Müdürlük görevini sürdüren Fahri Ağcan, Abdülkadir Yüksek Devlet Hastanesi Müdürlüğüne ise Necip Binici sözleşme imzaladığı öğrenildi. 

 

A TAKIMINDA KİMLER GİTTİ KİMLER KALDI 

    

Sağlık Bakanlığı tarafından kısa bir süre önce Gaziantep’e İl Sağlık Müdürü olarak atanan Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan değişiklik reformu sonucu çalışacağı A takımı bürokratlarını teker teker çağırarak sözleşme imzaladılar 

    

SAĞLIK MÜDÜR YARDIMCILARI:

    

    Personel Hizmetleri Başkanı Yemliha Coşkun

    

    Personel Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mehmet Geyik

    

    Destek Hizmetleri Başkanı Hasan Tiryakioğlu

    

    Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı -1- Mehmet Ali Aslan

    

    Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı -2- Ali Bulam

    

    Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Kadir Çağlar Çatak

    

    Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yrd. Burcu Günsoy

    

    Sağlık Hizmetleri Başkanı Cem Barlıoğlu

    

    Sağlık Hizmetleri Başkan Yrd-1- Davut Vecdi Ersöz

    

    Sağlık Hizmetleri Başkan Yrd -2- Hüseyin Özkan

    

    Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Levent Sağlam

    

    Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yrd-1- Bekir Akıncı

    

    Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yrd -2- Ferit Yetkinşekerci

    

    Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Cem Uraldı

    

    Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yrd-1- Vejdi Yıldız

    

    Suriye Görev Gücü Başkanı Mustafa Ağar

    

    Suriye Görev Gücü Başkan Yrd-1- Muhammet Öztekin

    

    Suriye Görev Gücü Başkan Yrd-2- Uğur Karataş

 

    

     HÜSEYİN AKÇAAY (gaziantepolusum)