Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

GAÜN’den çifte müjde

GAÜN’den çifte müjde

Gaziantep Üniversitesi Teknopark Farmagen İKU merkezinde çalışmaları süren ve COVİD tedavisinde kullanılabileceği öngörülen 5. ilaç için Sağlık Bakanlığı’ndan biyoeşdeğerlik çalışması için onay çıkarken, GAÜN Teknopark firm

Gaziantep Üniversitesi Teknopark Farmagen İKU merkezinde çalışmaları süren ve COVİD tedavisinde kullanılabileceği öngörülen 5. ilaç için Sağlık Bakanlığı’ndan biyoeşdeğerlik çalışması için onay çıkarken, GAÜN Teknopark firması Rotatelab’ın mobil oyun projesi de 1.8 milyon TL yatırım desteği almayı başardı.

 

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi’nin COVİD 19 ile mücadelesine aralıksız devam ettiğini belirtirken, sosyal medya hesabı twitterden üniversitede yaşanan son iki önemli gelişme paylaştı. Gaziantep Üniversitesi Teknopark Farmagen İKU Merkezi’ndeki çalışmalarla, COVİD 19 tedavisinde kullanılan 4 ithal ilacın muadili için onay alındığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, “Bu ilaçlarımızın bazıları ruhsat aşamasına geldi. Dünyada bir ilki başardık ve bu ilaçlarda klinik deneylere başladık. Gaziantep Üniversitesi Teknoparkının COVİD ile mücadelesi devam ediyor. Gaziantep Teknopark Farmagen İKU Merkezi’nde GAÜN Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muradiye Nacak koordinatörlüğünde Unifenovir isimli 5. İlaç biyoeşdeğerlik çalışmamız onay aldı. Ülkemizin milyarlarca dolar ödeyerek satınaldığı bu ilaçların üretime girmesiyle ödediğimiz dövizler ülkemizde kalacak. Durmak yok çalışmaya devam” dedi.



Anahtar Kelimeler: GAÜN’den çifte müjde