Duyun artık size sesleniyoruz..!

Duyun artık size sesleniyoruz..!

THD Konya Şube Başkanı Canan Güngör:'' Daha kaç sağlık çalışanı ölmek zorunda?

SAYIN CUMHURBASKANIM 
SAYIN SAGLIK BAKANIM 
#HemşireNöbetteÖldü
 
Duyun artık  size sesleniyoruz...

2600-3600 tl arasında maaş verdiğiniz, emekliliğine yansımayan 1600 tl sabit denen komik ücreti reva gördüğünüz, aylardır  tavandan ödeme yapıyoruz müjdesiyle  halka çift maaş veriyoruz algısı  yaptığınız  sözde sadece sözde  kahramanlarınızın eline bir ayda sadece 4.200-5200 tl para geçiyor. Bu nedenle de meslektaslarimiz insanı koşullarda yaşamak, kirasını ödemek, çocuğunu okutmak, kredi borçlarını ödemek, zaruri ihtiyaçlarını karşılamak yani geçinmek için fazladan nöbet tutmak  zorunda kalıyor. Bu fazla mesailer çoğu hastanede tercih değil  zorunlu halde. 8 saatlik mesaileri dahi esnek çalışma ile azaltılan memurlara nazaran biz saglik calisanlari hiç esnek çalışmadık, aksine 24 saatlik nöbetlere mecbur birakildik ve haftada 70 saatin uzerinde calismayi evet kabul ettik hergun gelip gitmektense bir seferde 24  tutayım da ertesi gün evde kalayım istedik. Çok değil pandeminın basında seslenmistim yoğun bakımlarda 24 saat nöbet tutmak insanı değil diye. THD var gücüyle sizlere  sahada olan olumsuzlukları ve çözüm önerilerini anlattı. Resmi  yolla 10 ayrı rapor gönderdi.  Hangisine cevap verdiniz? Hemşirelerin sorunlarını, taleplerini ne zaman ciddiye aldınız? Meslektaşlarımızın her meslek grubunda olduğu gibi insanca yaşam için paraya ihtiyacı var ancak herkesin dayanma gücü aynı değil.500- 1500 tl fazla kazanabilmek için insanin yaşam  hakkı tehlikeye atılabilir mı?
Tıbbın  ilk kuralı  "öncelikle zarar verme "" değil mi?
Sağlık çalışanlarının çalışma ve ekonomik koşullarını düzeltmenin zamanı geldi de çoktan geçmiyor mu?
Yüzleri kızarmadan illiyet bağı arayanlar bu ölümler karşısında birazcık olsun vijdan sızısı hissetmiyor mu?
Covid 19 tanısını okumaktan dahi korkanlar 24 saat o hastalarla iç içe olan ve insana hizmeti ön planda tutarak canları pahasına çalışan hemşirelerin hangi koşullarda çalıştığından haberdar mı?
Kimse sakın ola ki bana asgari ücretli de bu kadar alıyor sukredin, yetinin demesin! 
Liseyi bitir, üniversite sınavına hazırlan, kazan, üniversiteyi bitir,ise girmek için tekrar sınavlara hazırlan,ataman yapılsın, ise başla  ve karşılığı hüsran.  Aylardır sosyal medyadan sağlık çalışanları seslerini duyurmaya çalışıyor. " hiç olmazsa kronik hastalığı olan, hamile,emziren sağlık çalışanlarını calistirmayin" diye. Hem de kendi iş yüklerinin artacağını bile bile.
Aylardir bagiriyoruz tükendik, ölüyoruz  diye.
Kaybolup giden 293 sağlık çalışanı bir rakam değil sadece insandır, içimizden sökülduler  gittiler. Yoklar artık bir daha da gelmeyecekler!
Bu ölümler artık  nöbette yaşanır hale geldi.
Biz soruyoruz artık siz cevaplayin:
Emekli olamayan, yıllık izne ayrılamayan, istifa edemeyen, günaşırı 24 saat çalıştırılan sağlık çalışanlarının  ölümleri ile idarecilerin ve Sağlık Bakanlığının illiyet bağı var mıdır? diye...
Derhal çalışma koşullarımız duzeltilsin!
Derhal ekonomik koşullarımız iyilestirilsin!
Ölmek  ve ardımızda kalanların sefil bir yasam sürmesini istemiyoruz.
INSANIZ.. VE INSANCA YASAMAK, YASATMAK ISTIYORUZ..
Neden bu ölümlere duyarsız kalıyorsunuz?
Neden verdiğiniz sözleri tutmuyorsunuz?
Neden sağlık çalışanları için iyi birşeyler yapmak isteyenlere engel oluyorsunuz?
Neden? Neden? Neden?
Bir açıklama bekliyoruz..
Bu açıklama ve düzeltmeler için daha kaç sağlık çalışanı  ölmek zorundayız?