Düğün Salonlarında Tüm Tedbirler Alındı!

Düğün Salonlarında Tüm Tedbirler Alındı!

Düğün sahiplerinin kontrolsüz şekilde bağ evi, site içi, sokak arası ve düğün salonu vasfı olmayan mekânlar da kontrolsüz düğün yapması dolayısı ile virüsün düğün ortamları ile yayılacağı endişesi oluşmuş sektörün sorumlu

Türkiye ve dünya genelinde kovid 19 virüsü nedeniyle hizmetlerine ara verilen düğün salonları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından 1 temmuz itibari ile belirli tedbir ve şartlar dâhilinde açılacağı duyurulan düğün salonları ile ilgili ilimiz genelinde tüm düğün salon işletmecileri olarak mesafe maske ve hijyen tedbirleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin hijyen eğitim semineri organizasyonu dahil olmak üzere düğün hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız.

 

Sektörümüz kesin rezervasyon aşamasına gelindiği zaman düğün sahiplerinin 90 oranında iptalleri ile karşı karşıya kalındığı gözlemlenmiştir. İptal gerekçesi olarak ise düğün salonunda katı hijyen kuralları ile düğün yapmak istemediklerini bunun yerine bağ evi, bahçe, sokak, site içi ve düğün salonu vasfı olmayan cafe vb. alanlarında maske ve sosyal mesafe sınırlaması olmadan yapacakları nedenleri ortaya sürerek rezervasyon iptallerini gerçekleştirmekte ve birçok yerde bizimde tespit ettiğimiz şekliyle de bu tür etkinlikleri yaptıkları görülmektedir. Bu durumun salgının yayılmasında ciddi etkisi olacağını düşünmekteyiz.

 

İlimiz genelindeki düğün salonu sektörünün 4 aydır kapalı olması nedeniyle ekonomik yönden içinden çıkılmaz bir durumla karşı karşıyadır. Düğün salonları dolaylı olarak (415 ciarında) iş kolunu etkilediği açıktır. Tekrar iş başı yapılacağı sevinci ile sektörler hareketlenirken düğün sahiplerinin kontrolsüz şekilde bağ evi, site içi, sokak arası ve düğün salonu vasfı olmayan mekânlar da kont rolsüz düğün yapması dolayısı ile virüsün düğün ortamları ile yayılacağı endişesi oluşmuş sektörün sorumlu tutularak iş başı yapmadan tekrar kapanma endişesi ortaya çıkmıştır.

 

Başarılı ve titiz çalışmaları ile halkımızın gönlünü kazanan Sayın Valimiz Davut GÜL beyefendinin ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma ŞAHİN hanımefendinin bu konunun takipçileri ve tedbirleri alacakları konusunda şüphemiz yoktur.

 

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

 

GAZİANTEP DÜĞÜN SALONLARI DERNEĞİ