Dr. Caner Çabuk:''Bu Meslek Artık Yapılmaz!''

Dr. Caner Çabuk:

Geçtiğimiz günlerde Ayvalık 5 nolu Aile Sağlığı Merkezinde (ASM) bir şahıs, annesine aşı yapılmamasını sebep göstererek, bir hastayı bıçaklamış ve çalışan hemşireleri darp etmişti...

Geçtiğimiz günlerde Ayvalık 5 nolu Aile Sağlığı Merkezinde (ASM) annesine aşı yapılmamasını sebep göstererek, bir hastayı bıçaklayan ve çalışan hemşireleri darp eden şahsın serbest bırakılmasından sonra bu ASM’DE çalışan ve aynı zamanda darp edilen hemşirelerden birinin eşi olan Dr. Caner Çabuk artık bu meslek yapılmaz diyerek, görevinden istifa etti. İstifasını bir mektupla duyuran Çabuk’un sözleri sağlık çalışanlarının yaşadığı şiddetin ve baskının durumunu ortaya koydu.

 

Dr. Caner Çabuk şunları söyledi;

 

“Hocalarım, abilerim, ablalarım, canlarım ciğerlerim. Zaman eski zaman değil çok hızlı değişiyor artık her şey, covid-19 yokken de, gerek halkın, gerek üst makamların bize tavırları artık bu mesleği yapılmaz kıldı maalesef, uzun süredir ben ve eşim zaten işe mutsuz gidiyorduk, ama mücadeleyi bırakmadık, mücadelenin kimin için ne için olduğunu göremeden hem de, olaydan bir gün önce eşim 49 tane kpa yaptı, toplam giriş 168. Dün bardak taştı, bugün kırıldı. Tamiri imkansız…Tutuksuz yargılanma itirazına ret gelmiş bu şartlarda çalışmak artık mantıksız, ben istifamı veriyorum. Destekleriniz için teşekkür ederim”. (mediaktuel)