Doktorlara ve sağlık çalışanlarına ancak bu kadar kötülük edilebilirdi!

Doktorlara ve sağlık çalışanlarına ancak bu kadar kötülük edilebilirdi!

Doktorlara ve sağlık çalışanlarına

ANCAK BU KADAR KÖTÜLÜK EDİLEBİLİRDİ!

Mesele doktora zam yapılması ya da yapılmaması değil! Konunun, doktor olmama rağmen (Öğretim üyesi olmam babında) beni doğrudan ilgilendiren bir tarafı da yok.

Zaten mesele özünde para da değil!

Mesele yalan, dolan veya savrukluk, beceriksizlik, düzeysizlik yahut da sağlıkçıları ve milleti (bilerek ya da bilmeyetek!) aldatmacadır!

Bir cümle ile söyleyeyim Uzman doktora 5000 TL… ZAM DİYE BİR ŞEY YOKTUR!

Yapılmak istenen doktorların döner sermayeden almakta oldukları 2000 -4000 küsur tl’ye yakın sabit payı maaşlarında göstermek ve böylece bunu emekliliklerine yansıtmaktı.

Yani bugün aldığından fazla bir para almayacaklardı (belki 350-700 tl!)

Ama TBMM’de bunu da beceremediler, ellerine yüzlerine bulaştırdılar ve…

Neticede yaptıkları şey şu oldu:

- Kliniklerde hemşire ve diğer çalışanlarda, “doktora var da bize niye yok. Ayni işi yapmıyor muyuz” düşüncesini (ki bunda elbette hakkıdırlar!)  yarattılar ve bununla ikiliğe sebep oldular. Zaten olmayan huzuru da iyice kaçırdılar..

- Diğer iş kollarındaki çalışanlara da aynı duyguları yaşattılar. Doktora haset, yeri geldiğinde diş bilemeler…

- Emekli olunca sadece 4000 tl emekli maaşı alacağını ve bunun artık iyileştirilmeyeceğini düşünen doktorlar iyice tükenmişlik sendromuna girdi. Birer birer bazen ikişer üçer devletten ayrılmayı, özele yurt dışına gitmeyi daha çok düşünmeye, başlarının çaresine bakmaya başladılar. Yani buna iyice karar verdiler!

- Hastalar ve yakınları da “Eee Artık maaşlarınıza bu kadar zam yapıldı. Bunlar bizim vergilerimizden ödeniyor. Artık sesinizi kesin de bi hizmetinizi görelim artık” psikolojisine sokuldu. Yani hemşire doktor (bu anlamda) tabir caizse milletin önüne atıldı

- Ve artık sağlıkçıların Yöneticilere itimatı sıfırın altına düştü!

Evet,

Şimdi düşünüyorum da bir yönetim, durup dururken, sağlıkçısına, (hastasıyla yakınıyla) milletine ve neticede devletine ve hatta KENDİNE BUNDAN DAHA KÖTÜ NE YAPABİLİR?

Bu olay sayın cumhurbaşkanımızla sayın sağlık Bakanımızın o tarihi(!) diyalogunun üstüne hüzzam makamında TÜRKOARABESK oldu biz sağlıkçılar için.

İki büyüğümüzü de tebrik ediyorum!

Not: Bu yazıyı yöneticiler ders alır filan diye yazmadım.  Bundan ümidi keseli çok oldu. Sadece milletim bilsin istedim.

Dr. Ş. Şimşek