Dişhekimi Alperen Öz, Dünya Klinik Vaka Yarışmasında Dünya İkincisi Oldu!

Dişhekimi Alperen Öz, Dünya Klinik Vaka Yarışmasında Dünya İkincisi Oldu!

Türkiye’nin yıllardır dereceye giremediği diş klinik vakaları yarışmasında Polatlılı Alperen Öz Dünya ikincisi Türkiye birincisi oldu.

Dünya genelinde yapılan ve 30 ülkenin katıldığı Klinik vaka yarışmasında Dünya ikincisi ve Türkiye birincisi olan Diş Hekimi Alperen Öz Hem Türkiye’ye hem de Polatlı’ya büyük gurur yaşattı. Ayrıntı gazetesi imtiyaz sahiplerinden İhsan Öz’ün oğlu olan Diş Hekimi Alperen Öz Dünya ikinciliği ve Türkiye birinciliği derecelerinin ardından yaptığı açıklamada “Dünya genelinde çok kabul gören ve çok prestijli bu yarışma da derece almış olmaktan çok gururluyum. Yıllardır Türkiyenin dereceye giremediği bir yarışma da bir ilki yaşamak ve ülkeme yaşatmak benim için çok büyük bir onurdur.”dedi.

 

İngiltere, Fransa, Almanya, Kazakistan, Çin, Rusya, Japonya, Ukrayna, İtalya, İsviçre, Hollanda, Danimarka gibi bir çok ülkenin birincileri yarıştığı klinik vaka yarışması’nda (diş) Dünya derecesine ismini yazdırarak Dünya 2.’si ve Türkiye birincisi Polatlı’nın evladı Alperen Öz oldu. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Klinik Vaka Yarışmasında Türkiye yıllardır beklediği dereceyi Diş Hekimi Alperen Öz ile kazandı.

 

TÜRKİYE YILLARDIR GİREMEDİĞİ DERECEYE ÖZ İLE GİRDİ

 

Diş Hekimi Alperen Öz Hem Türkiye’ye hem de Polatlı’ya büyük gurur yaşattı. Ayrıntı gazetesi imtiyaz sahiplerinden İhsan Öz’ün oğlu olan Diş Hekimi Alperen Öz Dünya ikinciliği ve Türkiye birinciliği derecelerinin ardından yaptığı açıklamada “Dünya genelinde çok kabul gören ve çok prestijli bu yarışma da derece almış olmaktan çok gururluyum. Yıllardır Türkiyenin dereceye giremediği bir yarışma da bir ilki yaşamak ve ülkeme yaşatmak benim için çok büyük bir onurdur.”dedi.

 

İngiltere, Fransa, Almanya, Kazakistan, Çin, Rusya, Japonya, Ukrayna, İtalya, İsviçre, Hollanda, Danimarka gibi bir çok ülkenin birincileri yarıştığı klinik vaka yarışması’nda (diş) Dünya derecesine ismini yazdırarak Dünya 2.’si ve Türkiye 1. ‘si olan Alperen Öz yaptığı açıklamada “ Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2020 Mezunuyum. 2017 de kurduğum Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu’nun 3 yıl da Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüm. Şu an da da Acıbadem Ankara Hastanesinde görev yapmaktayım.

 

ÖZ “BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ONUR”

 

Özel bir dental firmanın (Dentsply Sirona) her yıl düzenli olarak Klinik Vaka Yarışması oluyor. Önce her aday kendi ülkesinde yarışıyor ve daha sonrasında her ülkenin kendi birincisi dünya genelinde yarışıyor. 2019-2020 dönemi Türkiye 1. si olarak bu yıl ülkemi temsilen yarışma hakkı benim oldu. Dün gerçekleşen Dünya Geneli yarışmada 2. ilk kazandım. Yarışmada İngiltere, Fransa, Almanya, Kazakistan, Çin, Rusya, Japonya, Ukrayna, İtalya, İsviçre, Hollanda, Danimarka gibi bir çok ülkenin birincileri yarıştı. Dünya genelinde çok kabul gören ve çok prestijli bu yarışma da derece almış olmaktan çok gururluyum. Yıllardır Türkiye’nin dereceye giremediği bir yarışma da bir ilki yaşamak ve ülkeme yaşatmak benim için çok büyük bir onurdur.”dedi. (polatliayrinti)