Demokrasilerin olmazsa olmazı sansürsüz, hür basındır.

Demokrasilerin olmazsa olmazı sansürsüz, hür basındır.

Bayramkaya, demokrasilerin olmazsa olmazı sansürsüz, hür basındır. Basınımızın en önemli görevi kamuoyunu doğru ve eksiksiz bir şekilde aydınlatmaktır.

Demokrasilerin olmazsa olmazı sansürsüz, hür basındır. Basınımızın en önemli görevi kamuoyunu doğru ve eksiksiz bir şekilde aydınlatmaktır. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından basına verilen değere ve öneme bakın, 90 yıl sonra basınımıza verilen değere ve öneme bakın! Aradan geçen bir asırlık zaman, bizim demokrasiden ve özgürlüklerden ne kadar uzaklaştığımızı net bir şekilde göstermektedir. 

Halkın haber alma özgürlüğünün önüne konulacak her türlü engel, özünde sansür demektir. Maalesef düşünce özgürlüğünün takipçisi olup baskılara boyun eğmemek günümüzde bir hayal olmuştur. Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan, farklı görüşlerin seslendirilmesine olanak sağlayan basın, uzlaşma ve özgürlükler rejimi demokrasinin temel kurumlarından biri olmasına rağmen günümüzde baskı ve sansürlerle susturulmaktadır.

Doğru ve yansız haberlerle bilgilendirilen kamuoyunun, dünya ve ülke sorunlarına duyarlı olması, geleceğe ilişkin kararlarda söz hakkının bulunması, özgür bir ortamda tepkisini dile getirebilmesi demokrasiye işlerlik kazandırır. Bu yönüyle yansız ve özgür basın, demokrasinin sağlıklı temeller üzerinde yükselmesinde vazgeçilmez ögedir.

AKP’nin hükümet olduğu 2002’den bugüne kadar yaptığı pek çok açıklamayla gazetecileri açık hedef haline getirmesi, yüzlerce gazeteciyi kovdurtması, binlerce çalışanı her şeyden korkar hale getirmesi ve medyada yüzde 90 oranında tekel kurdurması basın özgürlüğünün idam fermanı olarak görülmelidir.

Yerel ve ulusal basını “reklam” baskısıyla ve kaba şiddetle kontrol etmeye çalışan AKP’nin uluslararası medyaya da ayar verme çabası, nasıl bir ülkede yaşadığımızın acı birer örneğidir.

Görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren tüm basın çalışanlarını saygıyla anıyor, basınımızın sorunlarının bir an önce çözülmesi adına Cumhuriyet Halk Partisi olarak atılacak her adımın destekçisi olduğumuzu bir kez daha yeniliyorum.

Tüm bu zor şartlara rağmen, iktidarın değil, halkın kalemi” olan doğru ve tarafsız medya kuruluşlarının ve her şartta büyük bir özveriyle görev yapan basın emekçilerinin maddi olanaklarına kavuştuğu bir ülke özlemiyle, “kalemini onuruyla kullanan”, tüm basın emekçilerinin ‘24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum.