ÇYDD’den Eğitime Destek

ÇYDD’den Eğitime Destek

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Gaziantep Şubesi’nin muhtaç öğrencilere yönelik burs ve tablet hediyelerinin yanı sıra, bilgisayar programı eğitimleri, kitap okuma gibi etkinlikler ile faaliyetleri aralıksız devam ediyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Gaziantep Şubesi’nin muhtaç öğrencilere yönelik burs ve tablet hediyelerinin yanı sıra, bilgisayar programı eğitimleri, kitap okuma gibi etkinlikler ile faaliyetleri aralıksız devam ediyor.

 

42 ÖĞRENCİYE TABLET

 

ÇYDD Gaziantep Şubesi Başkanı Dr. Gönül Çakmak, dernek olarak faaliyetlerin devam ettiğini belirterek, bu kapsamda uzaktan eğitime katkı amacıyla durumu olmayan öğrencilere toplam 45 tablet hediye edeceklerini, bunlardan 12’sini öğrencilere teslim ettiklerini açıkladı.

 

Kalan tabletleri de öğrencilere teslim edeceklerini kaydeden ÇYDD Şube Başkanı Çakmak, amaçlarının öğrencilerin eğitimde geri kalmamaları olduğuna vurgu yaptı. www.yenicizgihaber.com

 

217 ÖĞRENCİE BURS VERİLİYOR

 

Her yıl olduğu gibi bu yılda üniversite, lise ve ilköğretim düzeyi öğrencilere burs verdiklerini belirten başkan Çakmak, “Üniversite öğrencilerine 250 tl, lise öğrencilerine 150 tl, ilköğretim öğrencilerine 110 tl burs veriyoruz. Verilen burslar 10 ay boyunca devam ediyor” dedi.

 

KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

 

Başkan Gönül Çakmak, ÇYDD, olarak 10’ar kişilik öğrenci grupları oluşturup, bunlara ikişer kitap verdiklerini, bunları okuyup daha sonra kendi aralarında tartışma ve yorumlama imkanı sunduklarını, güzel bir sohbet ve çalışma olduğunu kaydetti. www.yenicizgihaber.com

 

KODLAMA EĞİTİMİ VERİLECEK

 

Bu arada ÇYDD’nin Deniz Yıldızı Projesinin mayıs ayına kadar devam edeceği belirtilirken, bu projeyle öğrencilere internet ortamında uzaktan erişim ile bilgisayar kodlama eğitimi verileceği, eğitime katılacak öğrencilerin belirlendiği ifade edildi. Kodlama eğitimindeki amacın, 21.yüzyılda her meslek gurubu için verimlilik ve rekabet adına artık dijital teknolojilerin kullanımı kaçınılmaz olmuştur. 1989 yılında kırsal kesimdeki küçük kızlara okuyabilmeleri, köylerinden çıkarak meslek sahibi olabilmeleri için bir kibrit çakan ÇYDD şimdi de, özgür beyinler yaratarak, çocuklarımızın dijital dünyada tüketici değil, üretici olmalarını sağlayarak, yaratıcı ve analitik düşünceyi destekleyerek, çocuklarımıza “kodlama metodunu ” öğretmeyi hedeflemektedir. Bu proje devlet okullarında 5., 6 ve 7. sınıflarında, lise 1 v 2. sınıflarda okuyan maddi olanakları kısıtlı çocuklara yönelik.(yeniçizgi)



Anahtar Kelimeler: ÇYDD’den Eğitime Destek