Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs aşısı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs aşısı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi'ne gelerek koronavirüs aşısının ilk dozunu oldu. Erdoğan 28 gün sonra ikinci dozu olacak. Kovid-19 aşısının ilk dozunu olduktan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Aşılarımız g

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi’ne gelerek koronavirüs aşısının ilk dozunu oldu. Erdoğan 28 gün sonra ikinci dozu olacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı koltuğunda yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

 

“50 MİLYONA TAMAMLAYACAĞIZ”

 

İnşallah hayırlara vesile olsun. Bu kampanyayla birlikte de süratle bir taraftan aşılarımız gelsin. Diğer taraftan tüm hastanelerimizde aşıları süratle yaygınlaştırarak bitirelim. Bir de tabii maalesef olumsuz kampanya sürdürenler var. Ama ben inanıyorum ki, aklı selim sahibi olan milletim bunlara hiçbir zaman fırsat vermeyecektir ve bilimin, irfanın ışığında benim milletim özellikle şu koronavirüs belasının olduğu dönemde aşıyla bunlara en güzel cevabını verecektir. Rabbim sıhhat, safiyet ve afiyet içerisinde milletimi sağlıklı bir geleceğe kavuştursun diliyorum. Biz de devlet olarak elimizden gelen herşeyi yapacağız. Ne imkan varsa seferber etmiş durumdayız. İnşallah bu 3 milyonun arkasından zaten bir 30 milyon daha geliyor. Bunu Çin’den gelen aşılarla 50 milyona tamamlayacağız. Ve böylece ihtiyacımız neyse bu ihtiyacı süratle gidermek suretiyle bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunların hiçbirinde zorunlu bir adım yoktur. Hepsi gönüllülük esasına dayalıdır. Bilim Kurulumuzun da yapmış olduğu çalışmalar ışığında sürdürülmektedir. Tekrar hocama teşekkür ediyorum, hemşirelerimize, tüm sağlık elemanlarımıza teşekkür ediyorum.

 

“300 BİNİ AŞMIŞ VAZİYETTE”

 

Kovid-19 aşısının ilk dozunu olduktan sonra Ankara Şehir Hastanesi çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Değerli arkadaşlar öncelikle Ankara Şehir Hastanemiz olarak hakikaten tüm personeliyle, başhekimiyle, doktorlarıyla, hemşireleriyle, burada çok büyük bir mücadeleyi, bu koronavirüs süresi içerisinde sürdürdüler. Aşılarımız gelir gelmez, bakanımız ‘ilk aşıyı ben yaptıracağım’ dedi ve ilk aşıyı yaptırdı. Bilim Kurulu üyelerimiz yaptırdı. Ben de ‘aşıyı yaptıracağım’ demiştim. Ben ve MYK’daki arkadaşlarımız da buradaki aşıları yaptırdık yaptırıyoruz. Türkiye genelinde şu anda 300 bini aşmış vaziyette.

 

SİYASİ LİDERLERE ÇAĞRI

 

Benim şöyle bir özellikle istirhamım var. Başta siyasi liderler olmak üzere, bunun yanında tüm milletvekillerimiz olmak üzere, lider kadrolar olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenmiş olan aşılanma noktalarında bu aşıyı teşvik ederlerse çok isabetli olacağına inanıyorum.

 

Burada Bilim Kurulu’nun belirlediği bir süreç var. Bunlar da yaş gruplarına göre bu sürecin içerisinde. Şu anda ilk etapta gelen aşı miktarı belli. Ardından yaklaşık 24-30 milyon doz gelecek. Süratle bunu sürdürelim istiyoruz. Nerelerde bu kampanyayı nasıl sürdüreceğimizi Sağlık Bakanlığımız belirlemiş vaziyette. Bu süreç dün itibarıyla başladı, yoğun bir şekilde devam ediyor, devam edecek.

 

“KARŞILIKSIZ KALMAYACAKTIR”

 

Ben öncelikle bu süreçte ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Şu anda hastane yataklarında hasta olarak yatanlara rabbimden şifalar diliyorum, tüm yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. Tüm sağlık çalışanlarına bu süreçte ortaya koydukları performans sebebiyle şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu süreç içerisinde ortaya konan gayretin karşılığı ne bizler nezdinde ne de Rabbimin nezdinde karşılıksız kalmayacaktır. Teşekkür ediyorum.

 

256 bin kişi şu ana kadar aşı olmuştur. Şu tabii ortada, demek ki müracaatlar iyi ve hastanelerimizdeki performans da bayağı iyi. Bütün doktorlarımız, hemşirelerimiz hakikaten yoğun bir performans koyuyorlar. Bayağı seri oluyor demek ki. 5 dakika aşı, 15 dakika da bekleme, istirahat. Ondan sonra zaten serbest oluyor. Onun için de bu süreç içerisinde İhsan hocama da çok çok teşekkür ediyorum. Onun ve ekibinin gayretleri var. Allah kendilerinden razı olsun.

 

Şu anda bunlar Çin aşısı. Bunun dışında çalışmalar var. Almanya ile olan irtibatlarımız var. Bunun yanında bizim kendi çalışmalarımız var. Onlar da Mayıs civarında devreye girecek. İkinci doz aşıyı 28 gün sonra olacağım. Sağolun...”

 

Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, dün Ankara Şehir Hastanesi’nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerine uygulanmıştı.

 

AŞILANAN SAĞLIK ÇALIŞANI SAYISI 100 BİNİ GEÇTİ

 

Bugün de Türkiye genelinde aşılama süreci hastanelerde resmen başladı. Aşılama sağlık çalışanlarıyla başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şu an itibariyle 1. doz aşısını olan sağlık çalışanı sayısı 100.000’i geçti. Türkiye aşı programı uygulamakta güçlü bir alt yapıya sahiptir. Bu güce inanan, destek veren herkese teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.