Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Covid-19 Hastasına 10 liraya kateter takmak...

Covid-19 Hastasına 10 liraya kateter takmak...

Sonu ölüm olabilecek işlerden sizce ne kazanırım? Kateterden 10-15 lira, bir hafta Covid servisinden 30-35 lira. Şimdi bunu okuyan atıyor der. Kateterin puanı 100 puan, bir hafta servis 300 puan. Ayda 50 bin puana 5000 tl alıyorsun. Yani 10 bin

Az önce, takanlar bilir, Covid pozitif bir hastaya diyaliz kateteri takdım. Bu hastanın boyun damarına takılan 20 cm uzunluğunda 1,5 cm eninde  boru şeklinde bir plastik materyaldir ve ucu kalbe  kadar yerleşir.  İşlem sırasında hasta ile aranda 10 cm mesafe bile yoktur.  Ne kadar önlem alırsan al adamın nefesindeki Covit virüsünden kaçamazsın. Yani bu işi yapanın kaderi tamamen Allah’a kalmıştır.

Böyle olsa da, bu işlemi yapmak zorundayım ve bu benim işim olduğu için mecburum.  İşin ilginci, geçen hafta da 60 hastalık Covid pozitif servisi sorumlusuydum. Bir hafta boyunca her gün durumlarını takip için odalarına girdim çıktım. 

Bana ne olur ne olmaz Rabbim bilir. Bu kadar Covid virüsü ile içli dışlı olmuşum. Ölümden zırnık korkmam, niye derseniz , çok hayat kurtardım, çok insanın duasını aldım, doyurmuş ve doyurmakta olduğum sayısız sahipsiz aç perişan hayvancağız için cebimde ne varsa harcadım. Çalmadım, emeğimle yaşadım, ömrümce okudum ilim irfan peşinde koştum. Utanılacak, rabbimin yasakladığı hiçbir şey yapmadım. Anne ve babamın helalliğini aldım. Hayırlı bir evlat oldum. Neden korkayım ki ölümden ? Allah’tan gelen neden korkulur ki, hiç anlamadım.

Bu kısmı geçelim de, hak ve emek hırsızlarından hiç kurtulamadım.  Şu yukarda saydığım, sonu ölüm olabilecek işlerden sizce ne kazanırım ?  Kateterden 10-15 lira, bir hafta Covid servisinden 30-35 lira. Şimdi bunu okuyan atıyor der. Kateterin puanı 100 puan, bir hafta servis 300 puan. Ayda 50 bin puana 5000 tl alıyorsun. Yani 10 bin puan eder bin lira. Sonuç 10 puan eşittir bir lira. Dönelim başa, kateter 100 puan sana düşer 10 lira.

Bu sistemi getiren adamlara, 10 milyon TL ver, vallahi o kateteri takmazlar, Covid pozitif hasta odasına adım dahi atmazlar.

Çünkü bu sistemi getirenler ölümden öcü gibi korkarlar, çünkü bu emek yiyiciler sadece emek yemezler, bunlara çuvalla ver onu da yerler, dünya malını ver yine doymazlar. 800 bin dolarlık saat takarlar, sen profesör olsan ne yazar, sana gelince 10 liraya ölüm riskli kateter taktırırlar. Bilir ama utanmazlar, bunlarda utanmak diye bir kavram yok çünkü.

Dün bir uzman dr daha Covid ‘den vefat etti. Sayımız şimdilik 35. oldu. Hem de ne için biliyor musunuz? Hemde dünyada en düşük maaş alan doktorlardan birisi olarak öldü. Hakkı, emeği karşılıksız bırakılarak öldü. 
Gerçi karşılıksız değil, emeği, hakkı bu rezillerce yenilerek öldü....Metin Sarıkaya arkadaşımdan...

Ozan Uzkut arkadaşımın arkadaşı... ALLAH yardımcısı olsun... Hepimizin yardımcısı olsun... Emperyalizmin, kapitalizmin varlığında doğrudan demokrasiyi beceremiyoruz...Sömürülüyoruz ...

Alıntıdır...