Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Çocuk Sahibi Olamayan ( İnfertil ) Çiftlerde Erkek Nedenli Problemler Nasıl Değerlendirilmeli?

Çocuk Sahibi Olamayan ( İnfertil ) Çiftlerde  Erkek Nedenli Problemler Nasıl Değerlendirilmeli?

Gaziantep 1. Kadın Doğum Günleri Ovulasyon İndüsiyonu sempozyumu 19-20 Ekim de yapıldı. Sempozyuma konuşmacı olarak katılan SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama Ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı

Gaziantep 1. Kadın Doğum Günleri Ovulasyon İndüsiyonu sempozyumu 19-20 Ekim de yapıldı. Sempozyuma konuşmacı olarak katılan SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama Ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç.Dr. İsmail TEMUR, ‘‘ Çocuk sahibi olamayan ( infertil ) çiftlerde erkek nedenli problemler nasıl değerlendirilmeli konusunu genel olarak şöyle özetledi.

 

1-Erkek eşin değerlendirilmesi mutlaka bu iş için uzmanlaşmış yerlerde yapılmalıdır.

2-Erkek eşin sperm (meni) değerlendirilmesi en az iki kez yapılmalı.

3- Eğer sperm sayısı ve hareketliliği mlt de 5.milyonun altında bir değerde ise, şekilde olarak anormallik oranı 4 den yüksekse , aşılama değil tüp bebek, mikroenjeksiyon yapılmalı.

4- Sperm sayı ve şekil oranlarına göre tedavinin doğru yöntemle yapılması, yoksa gebeliğin elde edilemeyeceği konusunda net ve doğru bilgilerle , meslektaşlarını bilgilendirdi.

 

Ayrıca, İstanbul, Ankara, Eskisehir, izmir’den ve çevre illerin üniversitelerinden toplantıya katılan değerli meslektaşlarımız , değerli hocalarımızla bilgi alışverişinde bulunuldu.Toplantı, katılımcı sayısı, içeriği ve samimi bilgi alışverişi açısından son derece verimli geçti.Sağlıklı gebelikler, Sağlıklı bebekler...