Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Cemile Hemşirenin Velayete İtirazı Kabul Edilmedi

Cemile Hemşirenin Velayete İtirazı Kabul Edilmedi

Boşanma davası devam eden hemşire Cemile Deniz’in mesleğini riskli bulan mahkeme, çocuğunun velayetini geçici olarak baba Mehmet Atakan Deniz’e vermişti. Çocuğunu velayetinin kendisine verilmesi için mahkemenin kararına itiraz eden Cemile

Boşanma davası devam eden hemşire Cemile Deniz’in mesleğini riskli bulan mahkeme, çocuğunun velayetini geçici olarak baba Mehmet Atakan Deniz’e vermişti. Çocuğunu velayetinin kendisine verilmesi için mahkemenin kararına itiraz eden Cemile Deniz’in itirazı kabul edilmedi.


Ordu’da eşiyle boşanma davası devam eden sağlık çalışanı Cemile Deniz’in 5.5 yaşındaki oğlunun velayetini dava aşaması sırasında geçici olarak kendisine verildi.

 

Ancak bir süre sonra baba Mehmet Atakan Deniz, bu karara itiraz ederek, annenin sağlık çalışanı olduğunu ve corona virüs bulaşma açısından çok riskli olduğunu belirterek çocuğun velayetinin kendisine verilmesini istedi.

 

Mahkemede dilekçe doğrultunda ara karar vererek, “Corona virüs hastalığının yüksek bulaşıcılığı göz önünde bulundurularak bu aşamada çocuğun geçici velayetinin babaya verilmesinin çocuğun yüksek yararına olacağı kanaatiyle, çocuğun geçici velayetinin tedbiren ve takdiren anneden alınarak baba üzerine bırakılmasına” denilerek velayeti geçici olarak Mehmet Atakan Deniz’e verdi.

 

Bu karara ülke genelinde sağlık sendikaları ve kadın dernekleri sert tepki gösterdi.(saglikcilarsitesi. net)