Bir güzellik merkezi skandalı daha!

Bir güzellik merkezi skandalı daha!

İstanbul Beylikdüzü'nde 38 yaşındaki Kübra Boyraz'ın ruhsatsız güzellik merkezinde yaptırdığı botoks işleminden sonra hayatını kaybetmesinden sonra Adıyaman’da bir güzellik merkezinde lazer epilasyon yaptıran kadının vücudunda 1. v

İstanbul’da genç kadın “botokstan sonra öldü” iddiası

 

İstanbul Beylikdüzü’nde 38 yaşındaki Kübra Boyraz ruhsatsız güzellik merkezinde yaptırdığı botoks işleminden sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan 1’i hekim, 5 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

 

Beylikdüzü’nde bir rezidansta bulunan ve ruhsatsız olduğu belirtilen güzellik merkezine giden 38 yaşındaki Kübra Boyraz, dudak botoksu yaptırdıktan sonra evine döndü. İddiaya göre evine fenalaşan Boyraz, babasının çağırdığı ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

 

Ertesi gün yaşamını yitirdi

 

Genç kadın hastanede tüm müdahalelere rağmen ertesi gün hayatını kaybetti. Kızının ölümünden şüphelenen baba Boyraz, suç duyurusunda bulundu. Babanın şikayeti üzerine polis ekipleri, Boyraz’ın telefonunda yapılan yazışmaları inceledi. Yazışmalarda Beylikdüzü’nün Adnan Kahveci Mahallesi Avrupa Caddesi üzerinde bulunan bir güzellik merkezinin personeliyle botoks hakkındaki mesajların tespit edilmesi üzerine polis ekipleri harekete geçti.

 

Merkeze ayakta geldi, yarı baygın çıktı

 

Güzellik merkezine giden polis ekipleri, kayıt defterini incelediklerinde Kübra Boyraz’ın, 7 Temmuz’da dudak, 19 Eylül’de kalça botoksu yaptırdığını belirledi. Bunun üzerine binanın güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, Boyraz’ın yürüyerek sağlıklı bir biçimde geldiğini daha sonra yarı baygın halde güzellik merkezi çalışanlarının yardımı ile dışarı çıkarıldığını tespit etti.

 

Kamera kayıtlarının da ortaya çıkmasının ardından güzellik merkezinde pratisyen hekim olduğu öğrenilen Öner Ö. ve güzellik merkezi çalışanları Erdal D., Ömer E., Bülent B., Kadriye A., İzmir’de polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınıp Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

Güzellik merkezi ruhsatsız çıktı

 

Yapılan incelemelerde güzellik merkezinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Çalışanların da botoks yapmaya yetkisi olmadığı belirlendi.

 

Birbirlerini suçladılar

 

İfadeleri alınmak üzere Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne götürülen güzellik merkezi çalışanları birbirini suçladı. Kübra Boyraz’ın ölümü ile ilgili hiç bir suçlamayı kabul etmeyen 5 şüphelinin de suçu birbirlerinin üzerine attıkları öğrenildi.

 

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

Öte yandan Kübra Boyraz’ın güzellik merkezine girip-çıktığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

 

“Botoks nadir de olsa ölüme sebep olabilir”

 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ali Şahan TRT Haber yayınında Boyraz’ın ölümüne neden olan botoks ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Şahan, botoksun yalnızca Sağlık Bakanlığı’nın ruhsatlandırdığı ve izin verdiği hekimlere başvurularak yapılması gerektiğini söyledi.

 

Botoksun güzellik merkezinde yapılmaması gerektiğinin altını çizen Şahan şu uyarıları yaptı:

 

“Botoks çok nadir de olsa ölüme sebep olabilir. Alarjik reaksiyon yüzünden nadir de olsa ölüm vakaları mevcut. Hekim arkadaşlarımdan biri de hastasını kaybedecekti. Alerjik reaksiyonu fark edip gerekli müdahaleyi yapıp hastasını kurtardı. Bu durumda hekimin alerjik reaksiyonu fark etmesi ve hastanede gerekli bölümlere ulaştırması önemli. Ruhsatlandırılma onayında botoks sadece izinli hekimler tarafından yapılmalı. Maalesef estetisyenler bile uyguluyor. Botoks konusunda insanlar bilinçlendirilmeli... Botoks güzellik merkezlerinde yapılmamalı.”

 

 

------

Bir güzellik merkezi skandalı daha! Genç kadının vücudu yandı…

 

Adıyaman’da bir güzellik merkezinde lazer epilasyon yaptıran kadının vücudunda 1. ve 2. derece yanıklar meydana geldi.

 

İddiaya göre, birkaç gün önce kent merkezinde bulunan bir güzellik merkezine giden Zuhal T., lazer epilasyon seansına girdi. Seans esnasında vücudunun yandığını hisseden kadın, görevliye lazerin derecesini düşürmesini söyledi ancak aynı dereceyle seans devam etti. Seans sonrası evine dönen ve vücudunda yanma hisseden Zuhal T., durumu telefonla güzellik merkezi görevlilerine bildirdi. Bir süre güzellik merkezi görevlileriyle görüşen Zuhal T., gece saatlerinde başlayan ağrılara dayanamayarak sabah saatlerinde hastaneye gitti. Burada tedavi edilen Zuhal T.’nin kol ve bacaklarında 1. ve 2. derece yanıklar oluştuğu belirlendi. Doktorlar tarafından ilaç verilen Zuhal T., polis merkezine giderek güzellik merkezi hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

İfade sonrasında polis merkezi görevlileri, Zuhal T.’den Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde adli muayene olmasını istedi. Burada yeniden muayene olan Zuhal T., kendisine verilen raporları polis merkezine teslim etti.

 

Güzellik merkezinden sonuna kadar şikayetçi olduğunu vurgulayan Zuhal T., “Tüm vücut lazer olmak için güzellik merkezine gittim. Bana işlem yapan personel 1 haftalık bir personeldi. İçeriye girdim ve 1,5 saat sonra lazerim bitti. Çıktığımda vücudumun çok yandığını hatta içeride de personele belirttim, vücudum çok yanıyor derecesini düşürmesini söyledim. Çıktığımda vücudum kızarmaya başladı, yanıyordu. Oradaki personele durumu anlatarak açık yanık kremlerinin olup olmadığını sordum ve onlarda bana açık kremlerinin olmadığını belirtti. Bizler her seans sonrası memnuniyet formu dolduruyoruz ve atış sayısı yazılıyor ama benim dosyamı dahi bulamadılar ve imza atmadım. 26 Ekim tarihine bir seans randevusu daha oluşturdular. Eve gittikten sonra vücutta yanmalar ve kızarmalar başladı. Kendilerine ulaşıp görsellerimi attım. Sadece kollarım ve bacaklarım değil vücudumun hemen hemen her yerinde bu şekilde yanıklar var. Oranın şube müdürü olan Deniz hanım ile görüştüğümde bana bunların normal olduğunu söyledi.

 

Vücudumun tepki yaptığını belirtti. Ama bu tepkilik bir şey değil, lazer atışının çok yüksek yapılmasından dolayı olan bir şey. Diğer gün doktora gittiğimde bana kaç derece yanıkların olduğu söylendi. Kollarımdaki yanıkların 2. Derece yanık olduğunu öğrendim. Daha sonra güzellik merkezine giderek şikayetçi olacağımı söyledim. Şikayetçi olacaksanız olun bu normal bir şeydir, hayati tehlikeniz yoktur denildi bana. Vücut yanmalarının gayet normal olduğu söylendi. Bende dayanamayarak karakola gittim şikayette bulundum, ifade verdim. Daha sonra emniyet görevlisi beni hastaneye gönderdi. Burada adli tıp kurumundaki doktorlar acil servisteki doktorun verdiği raporlar aynıydı. Şikayete bulundum. Yüzüme girmedim çünkü yüzümde bir yıl öncesinde etkileri vardı. Yüzüme de girmiş olsaydım her halde insan içerisine çıkacak halim kalmazdı. Yüzüm hariç vücudumun her yerinde bu şekilde yanıklar var. Çok fazla yanık var, kıyafet indirip giyerken canım yanıyor. Gece ağrıları çok fazla, sancıları uyutmuyor insanı. Gece hiç uyuyamadım sabaha kadar gerekenin yapılmasını istiyorum. Şikayetçiyim ve şikayetimden asla vazgeçmeyeceğim” dedi.

 

Güzellik merkezine giden kişileri de uyaran Zuhal T., “Gidecekseniz çok dikkat edin. Gideceğiniz yerleri çok iyi araştırın. Çok yüksek miktarda fiyat söylüyorlar veriyorsunuz ama hiçbir şekilde değmiyor. Ben o kadar ücret ödedim ama değmedi hem de canımdan oluyordum. İnsan içerisine çıkamaz hale geldim. Kıyafet indirip çıkarırken canımın yandığını belki hissettiremem ama az buçuk belki anlayabilirsiniz beni. Şu anda çok yanıyor, gece hiç uyumadım, uyutmuyor” diye konuştu.

 

Güzellik merkezi yetkilileri ise açıklama yapmaktan kaçındı.