Bazıları “ şiddeti tasvip etmiyorum ama” dedikten sonra ‘’bazıları hak ediyor” diyerek şiddetten yana tavır koyuyorlar.

Bazıları “ şiddeti tasvip etmiyorum ama” dedikten sonra ‘’bazıları hak ediyor” diyerek şiddetten yana tavır koyuyorlar.

Sağlıkçılara yapılan saldırılar üzerine facebook ta yapılan paylaşımlara bakıyorum, bazıları ' şiddeti tasvip etmiyorum ama' dedikten sonra ' bazıları hak ediyor' diyerek şiddetten yana tavır koyuyorlar.

Sağlıkçılara yapılan saldırılar üzerine facebook ta yapılan paylaşımlara bakıyorum, bazıları " şiddeti tasvip etmiyorum ama" dedikten sonra " bazıları hak ediyor" diyerek şiddetten yana tavır koyuyorlar. Gerekçe olarak ta , efendim bir vakitte hastaneye gitmiş, oradaki doktor kasıntıymış, sağlıkçıların egoları yüksekmiş, zaten onun için maaş alıyorlarmış, eşek yüküyle para kazanıyorlarmış ta millete tepeden bakıyorlarmış, bir yakını yanlış teşhisten ölmüş , fırsatı bulmuşken sallıyayım demiş, yani kendi canını bir doktor  yakmışsa hepsini de dövmek gerekir.......... vs..
Öncelikle her meslekte olumlu ve olumsuz bir çok örnekle karşılaşılabilir. Her meslekte şikâyet mekanizması vardır. Bunları işletip hakkını hukuk yoluyla aramak  varken kaba kuvvete bahane yaratmak niye? 
Efendim mahkemeye versen aylarca sürüyormuş ( onun için cezasını hemen ben kesmeliyim). Peki o zaman ; birilerine kızdı mı alsın sopayı herkes birbirini dövsün o halde. Kahveci bayat çay getirdi, döv. Taksici fazla dolaştırdı , sen de al eline sopayı , onu dolaştır. Pazarcı çürükleri kakaladı, sen de onun gözünü morart.  Sıhhi tesisatçının taktığı boru damlattı , git kafasını gözünü yar.
Peki senin mesleğin ne? Yarın birisi de senin işinden memnun olmazsa seni öldüresiye dövsün o zaman. 
Sen işini iyi yaptın ama o yanlış anladı; ama olsun.Birileri sana ( eşek yüküyle) para veriyor, sen de dayağını yemeye mecbursun o zaman. 
Bu ülkede herkes kendi işini mükemmel yapıyor , herkes düzgün de bir tek sağlıkçılar mı dayaklık? 
Eğer herkes gerçekten düzgünse bu toplumun hâli ne böyle?
Olumsuz örneklerden yola çıkarak genelleme yapıp toptancı yaklaşımla hareket etmek bizi çok yanlış yerlere götürür. Şiddeti meşrulaştırarak içinde bulunduğumuz topluma, kendi çocuklarımıza, torunlarımıza ihanet ettiğimizin farkı da mıyız? Kimsenin can güvenliği olmadığı yerde sen huzurlu gezebilir misin?  
Aslında yasalara göre şiddeti övmek te suç. Böyle yorum yapanlar şikayet halinde caza da alırlar. Bunu biliyorlar mı?
Bırak yasaları, kendi vicdanlarını eğitmiş olsalar; orası bile  doğru yolu gösterir. Ama nerdeee?
Dt. Aziz Zafer Tekin