Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Başkan Mehmet Çıkmaz “2020 Dünya genelinde de olduğu gibi ülkemiz içinde zorlu bir yıldı”

Başkan Mehmet Çıkmaz “2020 Dünya genelinde de olduğu gibi ülkemiz içinde zorlu bir yıldı”

2020 yılının dünya genelinde olduğu gibi Türkiye için de zorlu bir yıl olarak geride kaldığına dikkat çeken Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz uygulanan akıllı politikalarla üret

2020 yılının dünya genelinde olduğu gibi Türkiye için de zorlu bir yıl olarak geride kaldığına dikkat çeken Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz uygulanan akıllı politikalarla üretim ve ihracatta pandemi sürecinin başında yaşanan sıkıntıların giderildiğini ve ihracatçıların hedeflenen noktaya ulaştığını ifade etti.

 

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz zorlu bir yılın geride kaldığını ancak alınan önlemlere uyulmaması halinde 2021 yılının da 2020 yılı gibi zorlu geçeceğine dikkat çekerek yeni yılın covid-19 salgınının son bulduğu bir yıl olmasını dilediklerini ifade etti. Başkan Çıkmaz 2020 yılı içerisinde Kuru Meyve sektöründe faaliyet gösteren ihracatçıların olağanüstü çaba sarf ettiğini ve yılın 11 aylık sürecinde  Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 221 milyon 236 bin dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatına imza atıldığını ifade etti. Pandeminin de etkisiyle sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğunun tüm dünya genelinde bir kez daha anlaşıldığına ve sağlıklı atıştırmalık olarak tüketilen kuru meyve mamullerine olan talebin 2020 yılında arttığına dikkat çeken Başkan Çıkmaz, yıl içerisinde ihracatçıların gösterdiği performansın kayda değer olduğunu  ve Ocak ayı başında açıklanacak olan 2020 yılı genel ihracat rakamlarında pozitif bir tablo göreceklerini sözlerine ekledi. Başkan Çıkmaz 2021 yılı için en önemli dileklerinin dünya genelinde adeta insanlık dramı haline gelen covid-19 salgınının son bulması ve geleneksel yaşama dönülmesi olduğunu ifade ederek “Öncelikle insanlık için yeni yılda salgının önlenmesi ve tedavisinin bulunmasını temenni ediyoruz. Sektörümüzle ilgili 2021 hedeflerimiz elbette 2020 ihracat rakamlarının üzerine çıkmak ve yeni yılda ülkemizin bereketli topraklarında üretilen ürünlerimizin yüksek katma değerli ürünler halinde ihracını sağlayarak ülke ekonomimize katkı sağlamaktır. Elbette pandemiyle hızlanan dijital dönüşüm ve beraberinde gelişen E İhracat uygulamaları sektörümüzde de önemli bir yer bulmuş konuyla ilgili firmalarımızın büyük bir bölümü geleneksel ihracat metotları yerine yeni uygulamalara yönelerek ihracatımızın bu zorlu süreçte artmasını sağlamışlardır. 2021 yılının ülkemize, milletimize ve bütün insanlık alemine barış, huzur, bolluk ve bereket getirmesini diliyor, yeni yılınızı kutluyorum” dedi.