Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Başarı Cepte

Başarı Cepte

Prof. Dr. Sıtkı Göksu’nun Yeni Kitabı Başarı Cepte ÇIKTI...

Başarı konusu, yirmi küsur yıldır emek verdiğim bir konu- dur. Dolayısı ile elliden fazla kitap okuduğum, ayrıca gazeteler- den, dergilerden takip edip notlar aldığım, çok üzerinde durdu- ğum bir mevzudur.

Başarı ile ilgileniyor ancak kitap okumaya vakit bulamıyorsa- nız, “Başarı Cepte” sizin için en iyi kitap olabilir. Samimi ve her- kesin anlayabileceği bir dille yazılmıştır. Bu kitapta hayatta başa- rılı olmanın sırlarını sizlerle paylaşacağım. Bu konuda özellikle gençlere, ufuk açabilirsem kendimi görevimi yapmış sayacağım.
Konuya girerken herkesin dilinde olan bir cümle ile başlamak istiyorum. “Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım ede- mez.” Bizim hedefimiz ne? Nereye ulaşmak istiyoruz? Bu hede- fe giderken gerekli araştırmayı yaptık mı? Altyapısını hazırladık mı? Bunlar, başarıda son derece önemli, olmazsa olmaz ihtiyaç- lardır.
Hangi konu, hangi iş olursa olsun iyi bir ön hazırlık şarttır. Hepimiz biliriz ki, “En büyük seyahatler bir ilk adımla başlar.” Biz gençlerin önüne hedef koyuyor ve onların hedefleri için ça- lışmalarını sağlıyoruz. Üniversite sınavlarına girecek gençlerin çoğu maalesef hedeflerinin ne olduğunu bilmeden, kendilerine hedef tayin etmeden sınavlara girmektedirler. “Hele bir puanlar gelsin, bölümü sonra düşünürüz” mantığı ile hareket etmek- tedirler. Hâlbuki hedefleri belli olsa ona göre çalışacak, perfor- manslarını ona göre gösterecek ve hedeflerine yaklaşıp yaklaş- madıklarını test edebileceklerdir. Ayrıca hedefi olan genç; topal karıncanın hikâyesinde olduğu gibi hedefi için ciddi bir azim, gayret sergileyecektir.
Topal karıncaya sormuşlar: -Nereye gidiyorsun? Karınca:
-Hacca gidiyorum, demiş. Yine sormuşlar:
-Bu topal bacak ile mi?
Karıncanın cevabı çok anlamlıdır:
-Kâbe’ye ulaşamasam da hiç olmazsa yolunda ölürüm, demiş.
Bu hikâyeden hareketle ben, çalışınca çok şeylerin değişece- ğine, hedefe kilitlenen kişinin başarılı olacağına bütün kalbimle inanıyorum. Çünkü "Sabır, ferahlık ve genişliğin anahtarıdır." ve “Zirvelere azim, irade ve plânlarla ulaşılabilir.”
Ayrıca “İhlâs ile samimiyetle kim ne isterse, ciddi çalışırsa Al- lah verir.” ifadesi de başarı için anlamlı bir vecizedir.
Bu kitabı, vakit bulduğunuzda dilediğiniz konudan başlaya- rak okuyabilirsiniz.
Kitapta başarı ile ilgili damıtılmış, özet bilgilere yer verilmiş- tir.
Buradaki birkaç prensibi dahi hayatınıza uyguladığınızda bu kitabı okuduğunuza değecektir.
“Başarı Cepte” ile ilgili bütün metinleri büyük bir sabırla okuyup gerekli düzeltmeleri yapan Mustafa ÖZBAL’a özellikle teşekkür ediyorum.
Her konuda gayret bizden, tevfik ve inayet Allah’tandır.

 

Prof. Dr. SITKI GÖKSU Kimdir?

 

Prof. Dr. Sıtkı Göksu 1958 yılında Kütahya’da doğdu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1983 yılında mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1989 yılında uzmanlığını aldı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nda 1990 yılında göreve başlayan Prof. Dr. Sıtkı Göksu’nun kliniksel uzmanlık alanı anesteziyoloji ve reanimasyondur. Prof. Dr. Sıtkı Göksu halen Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapmaya devam etmektedir. 



Anahtar Kelimeler: Başarı Cepte