Bakbak'tan Gaziantep Otizm Vakfı’na ziyaret

Bakbak

Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak 2021 yılının ilk günlerinde Gaziantep Otizm Vakfı’nı ziyaret etti.

Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak 2021 yılının ilk günlerinde Gaziantep Otizm Vakfı’nı ziyaret etti.

 

Bu ziyaret ile ilgili olarak Dr. Derya Bakbak; “Otizm, diğer adıyla Otizm Spektrum Bozukluğu; sosyal ve gelişimsel zorluklara neden olan ve tanısı genelde ilk üç yaşta koyulan psikiyatrik bir durum olduğunu belirterek nedeni tam olarak bilinmeyen bu durumun çocuklarımızın ve ailelerimizin hayatlarında büyük bir değişime yol açtığını” söyledi.

 

“Otizmli yavrularımıza yapabileceğimiz en güzel iyilik, erken tanı ve erken tedavidir” diyen Dr. Derya Bakbak; Erken müdahale ile otizmli çocuklarımız, belirli gelişim zorluklarını aşabilmekte ve tekrar hayata kazandırılabilmektedirler. Bu amaç ile kurulan Gaziantep Otizm Vakfı’nın büyük başarılara imza atmış olduğunu görmek beni çok mutlu etti” ifadesinde bulundu.

 

Gaziantep Otizm Vakfı’nın bölge için önemine de dikkat çeken Dr. Derya Bakbak; “2017 Aralık ayında Gülçin İkizceli başkanlığında faaliyetlerine başlayan Gaziantep Otizm Vakfı’nın kısa süre içerisinde elde ettiği başarılar ile otizmli çocukların ve ailelerin bölgedeki umudu haline gelmeyi başarmıştır” dedi.

 

“GAZİANTEP OTİZM VAKFI, KISA SÜREDEKİ BAŞARILARIYLA BÖLGENİN UMUDU HALİNE GELEN ÇOK KIYMETLİ BİR PROJEDİR”

 

Gaziantep Otizm Vakfı’nda her yaştan çocuklarla ayrı ayrı ilgilenen Dr. Derya Bakbak; “Gazi şehrimize kazandırılan Gaziantep Otizm Vakfını canı gönülden destekliyorum” diyerek açıklamalarına devam etti.

 

“Temel yaşam becerileri, öz bakım becerileri, temel spor becerileri, özel eğitim destek programları gibi pek çok alanı birleştirerek çocukların ihtiyaç duyduğu her alanda gerekli eğitim programlarını bünyesinde bulunduran vakıfta her çocuğa uygun şekilde programlar hazırlanıyor, 7/24 eğitimin devam ettiği programlarda çocuklar kısa süre içerisinde büyük sonuçlar elde etmiş oluyorlar”.(telgraf.net)