Artık Bu Covid Sürecinde Kimseyi Kaybetmek İstemiyoruz

Artık Bu Covid Sürecinde Kimseyi Kaybetmek İstemiyoruz

Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci.

 

Pandemi sürecinde sağlık çalışanları çok kayıp verdi .

Sağlık çalışanları içinde ise biz eczane alanı ciddi kayıplar verdik .

Şu ana kadar ,

45 eczacı ,

15 eczane çalışanı

1   Oda görevlisi

1 fakülte öğretim görevlisini kaybettik .

Bölgemizde ise

Eczacılarımız Ayşegül Öğüt , Mehmet Çinpolat

Eczane çalışanlarımız Cuma Kara ve en son olarak geçtiğimiz pazarda Şahinler Eczanesi teknisyeni Sakine Kılıç ‘ı kaybettik.

Üzüntümüz çok büyük , kaybettiğimiz arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz.

Ailelerine sabır ve dayanma gücü diliyoruz.

 

Ecz. İffet Zeliha Bulguroğlu

 

Pandemi sürecinde biz eczacılar olarak hepimiz kendimizce önlemlerimizi aldık, eczanemize gelen hastalarımıza da özellikle maske , mesafenin önemini vurguladık fakat ilk Ayşeğül Öğüt ün ölümü ile hepimiz çok sarsıldık, bu kadar dikkat eden , ilgili yardımsever Ayşeğül.... hepimiz onun ölümü ile şoke olduk... bir müddet kendimize gelemedik ardından eczacılık camiasında çok sevilen tekniker Cuma Kara nın ölümü ile bir kez daha üzüldük. Ocak ayı başlarında da hep kendi mutevazi kişiliği ile hatırlayacağımız Ecz Mehmet Çinpolat ile tekrar üzüldük. En son tekniker Sakine Kılıç ı covid mücadelesinde kaybettik. Artık bu covid sürecinde kimseyi kaybetmek istemiyoruz,pandeminin  son bulması dileğiyle ......

 

Ecz. Murat Ekmekçi

 

 

Mehmet Çinpolat ağabeyimin bende özel bir yeri vardır. Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazanmıştım. Kayıt yaptırmak için Ankara ya gidecektim. Bir yakınım " Benim o fakülte de Mehmet Çinpolat isminde bir arkadaşım var sana adresini vereyim onun yanına git selamlarımı söyle sana yardımcı olur " dedi. 
Adresini alıp Ankara ya gittim. Evini buldum.Beni gönderen ağabeyimizin selamını söyledim. Evi ile Gazi Eczacılık arası 200-300 metre kadar, yani çok yakın idi. Öğlen vakti gibiydi, yemeğimizi yedik, giyindi beni okula götürdü. Kaydımızı yaptırdık, tekrar evine geldik. Eczacılık şurada tarif edip git kaydını yaptır  demedi. Bir kardeşi gibi beni aldı, götürdü, yazdırdı. İlk defa karşılaştığın bir insanın size bunları yapması çok mükemmel bir şey. 
Sonra okulumuz açıldı. Yine bizlerle çok ilgilendi. Daha sonra ilişkilerimiz mükemmel bir şekilde devam etti. Okulu bitirip hemen eczanesini açtı ve ben tatilde yanında staja başladım. Bu dört yıl devam etti. 
O evlendi, ben evlendim. Çocuklarımız yaşıt gibi. Onda 3 kız, 1 oğlan. Bende 3 kız, 1 oğlan. Yaşları birbirine yakın. Arkadaş gurubumuzun ağabeylerinden idi. Senede bir kaç kere arkadaşlarla birlikte bizleri bağına davet eder , yedirir, içirin, muhabbetler edilir. Yorgunluk nedir bilmez, cömert, yardımsever, espirili mükemmel bir insandı. 
Çok ıyi evlatlar yetiştirdi. 
Aramızdan aniden ayrılması hepimizi çok üzdü. Mükemmel bir insanı  kaybettik. 
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

 

 

Ecz. Simru Hazal Civan

 

Sakine’nin Covid-19 testi pozitif çıktığı gün enerjisi her zamanki gibi yüksekti. Ailesine bulaştırmamak için aynı gün hastaneye kendisi yatmak istedi. İlk 10 gün eczane işlerini uzaktan yürütüyor, günde bir kitap bitiriyordu. Sonrasında akciğerlerindeki yayılım hızlanmasıyla durumu kötüleşti. Yine de iyileşeceğine dair inancını kaybetmedi, sık sık tekrar işine dönmekten bahsediyordu. Birçok tedavi uygulamasının ardından 74 günün sonunda vücudu artık savaşamayacak hale geldi. O ana kadar biz de umudumuzu yitirmeden süreci takip ediyorduk. Hala Sakine’nin aramızda olmadığına inanmak çok zor.

 

Sakine, eczane içinde tüm önlemleri alırdı. Pandemi ilan edildiğinde tulum, maske, siperlik, gözlük gibi birçok koruyucu ekipmanı ilk kullananlardandı. Hastalarla olan ilişkisi kuvvetliydi. Her hastaya ayrı önem verir, tüm detaylarıyla hastanın hastalıklarına, ilaçlarına bakar önerilerde bulunurdu. Hastaneye yattığı günden aramızdan ayrıldığı ana kadar eczaneye gelen hastalar Sakine’nin durumunu sordu. Çoğu hasta onu çocuğu gibi görürdü, haberi alan herkes gözyaşlarına boğuldu. Eczanedeki çalışma arkadaşlarıyla ise bir aile gibiydi. Kendisinden küçük çalışanlara kendi çocuğu gibi davranırdı. hepimiz için dost ve aileden biriydi. Bundan sonra da ailemizde yer almaya devam edecek. Onu kaybettiğimiz için çok üzgünüz.

 

 

 

Ecz. Yeşim Göksel:

 

“Cuma bey efendi, ağırbaşlı, terbiyeli, kendini yetiştirmiş kültürlü bir insandı. Allah rahmet eylesin. “

 

Ecz. Ülkü Sayan Çolakoğlu

 

Sevgli Ayşegül,belki sık görüşüp konuşamadık ama,ne zaman da karşılaşsak o kalender,samimi,naif halinle sanki arayı kapatırdın-dık.Gittiğin yerde ışıklar üzerine insin.

 

Ecz. Gülçiçek Özkorkmaz (Çiçek Eczanesi)

 

CUMA KARA 23 yıldır beraber çalıştım. İşine sanata edebiyata aşık bir adamdı çok dürüst iyiliksever eczanemi en iyi seviyeye getirmek için yüm varlığı ile çalıştı işyerindeki sorunları Bana hiç yanstmadı dört çocuk babası Cuma bu dünyadan geçti gitti. O’nu son yolculuğuna uğurlayamadım helalleşemedim çünkü aynı anda eşimde yoğun bakımdaydı.İnsanın sevdiklerini kaybetme korkusunu yaşsmayan yoktur sanırım.Hakkım Sana helal olsun Cuma nur içinde yat mekanın cennet olsun.
 

 

Ecz. Gülsen Ercan Erman

 

Ayşegül 1983 yılında eczanemi ilk açtığım yerde, aynı sokakta komşumdu. Örgülü saçları ışıl ışıl bakışları, saygılı hali ile hep ilgimi çekmişti. O zamanlar ise öğrenciydi. Annesi ve babası aydın öğretmenlerimizdendi.İlkokul öğretmeni olarak görev yaptıkları için alışverişe en çok Ayşegül gelirdi. Birlikte kısa sohbetler yapardık. 1985 Eylül'ün de sevinçle eczaneme gelip, Ankara'da Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazandığını söyledi. İstediği okulu kazandığı için çok mutluydu. Ben de onun adına çok sevinmiştim. 1986 yazında stajyer olarak yanıma geldi. Sonraki yıllarda da staja benim yanımda devam etti. Dostluğumuz 4 yıl sonra meslektaşım olarak devam etti. Mezuniyet sonrası Erdal Öğüt'le evlenip, ÖĞÜT ECZANESİNİ çalıştırdı.

 

Ayşegül çok çalışkan ve yardımsever bir insandı. Haksızlığa hiç tahammül edemezdi.

Yaklaşık 38 yıl süren tanışıklığımız abla-kardeş-meslektaş olarak sürdü.

Ayşegül'ün aramızdan ayrılalı 6 ay oldu ama hâlâ inanmak çok zor.

Seni çok özlüyorum kardeşim, ışıklarda uyu...