Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Annelik Estetiği (Mommy Makeover) Nedir?

Annelik Estetiği (Mommy Makeover) Nedir?

Her yeni güne yeni bir estetik akımıyla gözümüzü açıyoruz. Bunlardan bir tanesi de annelik estetiği. Op. Dr. Mahmut Nuri Karatoprak, annelik estetiği estetik operasyonları hakkında önemli bilgiler verdi.

Her yeni güne yeni bir estetik akımıyla gözümüzü açıyoruz. Bunlardan bir tanesi de annelik estetiği. Op. Dr. Mahmut Nuri Karatoprak, annelik estetiği estetik operasyonları hakkında önemli bilgiler verdi.

 

Annelik estetiği, birçok kadının gözünü korkutan, o doğum sonrası oluşan deformasyonları gidermek için uygulanan efsane bir kombine işlemi olarak biliniyor. 

 

 

Op. Dr. Mahmut Nuri Karatoprak, annelik estetiğinin son yıllarda revaçta olan plastik cerrahinin en popüler ameliyatlarından biri olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

 

"2010 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden, Plastik Rekonstrüktifve Estetik Cerrahi Uzmanı olarak mezun olduktan sonraki 11 yıl içerisinde ülkemin gerek kamu gerek özel, birçok hastanesinde sayısını hatırlayamadığım binlerce operasyona imza attım. Yaklaşık 6 yıldır İstanbul’un çeşitli özel hastanelerinde hizmet vermekteyim. Son 4 yıldır özellikle sağlık turizmi sektöründe aktif olarak çalışmaktayım. Ülke olarak son 10 yılda sağlık turizmi alanında yapmış olduğumuz atılım ülkemizi bu alanda bir cazibe merkezi haline getirmiştir. Bizim branşımız gereği spesifik bir bölgeden ziyade tepeden tırnağa deyimi daha tanımlayıcı olacaktır. En çok ne tür hastalar başvuruyor sorusunun kesin bir cevabı olmasadaYüz, Burun, Göz Kapağı, Kulak, Karın, Meme, Popo, Kollar ve Bacaklar için estetik girişimlerden söz etsek te son zamanlarda benim en çok üzerinde yoğunlaştığım;ayaklarının altında cennet olan bir grubun, Annelerimizin Estetiği; Momymakeover (Annelik Estetiği).

 

Doğan her çocuğun annenin güzelliğinden bir parça aldığı gibi yaygın bir inanış olsadagebeliğin annelerimiz üzerinde meydana getirdiği deformasyonlar inanıştan öte bir gerçektir. Özellikle karnın büyümesi ve doğum sonrası eski halini alamamasını ben,genellikle hastalarıma ‘nasıl ki bir balonu şişirip söndürdüğümüzde eskisi gibi olamayacağını görüyorsak genel olarak gebelik sonrası,özellikle birden fazla doğum öyküsü varsa bu deformasyonlarla kaçınılmaz olarak karşılaşabiliyoruz’ şeklinde anlatıyorum. Yine emzirme dönemi sonrası kadınların memelerinde sönme sarkma küçülme gibi birtakım deformasyonlarla karşılaşabiliyoruz. Bunlara ek olarak gebelik sonrasında vajinal deformasyonlar, kilo alıp vermelere bağlı birtakım sarkmalar da söz konusu olabiliyor.

 

 

Annelik Estetiği, tüm bu saydığımız deformasyonların düzeltilmesine yönelik yapılan kombine bir ameliyattır. Bu kombinasyonun elemanlarını, Liposakşın (Yağ Alma), Abdominoplasti (Karın Germe), Meme Dikleştirme, Büyütme, Asimetri Giderilmesi ve bazen Küçültme, bazı hastalarda Vajinoplastiolarak ele almaktayız.

 

Liposakşın: Spor ve diyet ile eritilemeyen özellikle sırt ve yanlarda, karın ön kısmında,basen ve bacaklardaki yağların belirli prosedürlere uyularak alınması işlemidir.

 

Abdominoplasti (Karın Germe): Bu ameliyat liposakşın ile kombine edilerek karında bulunan gevşek, buruşuk, sarkık ve geniş görüntüyü gidermeyi amaçlamaktadır. Gerekli bölgelere yapılan liposakşın işleminin ardından, varsa eğer, sezeryanizinin uzatılması şeklinde karın derisindeki fazlalığın alınması ile devam eder. Üçüncü aşama en önemli adım olup gebeliğe bağlı ayrılmış fakat geri birleşememiş karın kaslarının onarılması işlemidir ki bu sayede güçlü bir karın ön duvarı ve dar bir bel ölçüsü oluşturulup yanlarda arzulanan bir kıvrım oluşturulması işlemidir. Son aşamada ise göbek için yeni bir delik oluşturularak işlem sonlandırılır.

 

Meme Dikleştirme: Meme Sarkmasının tanısını genellikle hastalar kendileri koymuş olarak bize başvursalarda meme altına konulan bir kalemin düşmemesi,klasik bir sarkma tanı yöntemidir. Sarkma olsa da olmasa da hastanın bu durumdan şikayetçi olması gerekmektedir. Zira hafif bir sarkma var ve hasta mutsuz değil ise herhangi bir müdahale önermemek,oluşabilecek izler göz önüne alındığında, en doğrusu olacaktır. Bu müdahalelerde memede sönme yoksa meme başı hastanın boyuna ve beden yapısına uygun yere transfer edilip alt kısım toparlanır. Sönme varsa bu işleme Memeye İmplantYerleştirilmesi yani Silikon Protezle Büyütme eklenir.

 

Bu ameliyatlar ortalama 5 saat sürsede zaman değişkenlikgösterebilir. Hastalar genelde 1-3 gün hastanede yatırılır. Sonraki bir haftalık süreçte yara bakımı uygulanır.

 

En çok sorulan soruların başında oluşacak izler gelmektedir. Her hastaya uygulanan dikiş işlemi, kullanılan materyaller, sonrasındaki yara bakımı harfiyen aynı olsada her kişide iz miktarı farklı olabilecektir. İzler karın germe için sezeryanizinin sağına ve soluna uzatılıp iç çamaşırının içinde kalacak şekilde lokalize edilir. Memede ise dikleştirmesizmeme büyütme uygulandıysa eğer meme altında 3-4 santimetrelik bir iz olacakken, dikleştirmeli olgularda meme başından aşağıya doğru lolipop şeklinde veya Ters T yani çapa görüntüsü de olabilecektir.  Kendi klinik tecrübeme dayanarak, Afrika kökenli siyahi kişilerde bu izler genel olarak daha belirgin olduğunu gözlemliyorum. Yine daha önce geçirilmiş olan başka bir ameliyatın izlerinin kalitesi bizlere fikir vermektedir. 

 

Hastalarımıza ameliyat sonrası 1 ay kadar önermiş olduğumuz korseleri kullanmalarını, ağır egzersiz ve aktivitelerden kaçınmalarını önermekteyiz. Ayrıca Karın Germe ameliyatlarından sonra uygulamış olduğumuz kas dikişlerinin, gebelik üzerinde olumsuz etkileri olabileceğinden dolayı, en az bir yıl gebelikten kaçınmayı, bu süre içinde gebelik planı varsa, ameliyatı ileri bir tarihe ertelemelerini önermekteyiz.

 

Başta belirtmiş olduğum yaygın inanışın aksine,benim şahsi düşüncem; doğan her çocuk annesine binlerce parça güzellik getirmektedir."