Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Ali Ovayolu Doçent oldu.

Ali Ovayolu Doçent oldu.

Gazi şehrimizin Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi doktorlarından Dr. Ali Ovayolu başarılarına bir yenisini ekledi.

Gazi şehrimizin Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi doktorlarından Dr. Ali Ovayolu başarılarına bir yenisini ekledi.

 

Yaklaşık 15 yıldır Gaziantep’te hizmet veren Dr. Ovayolu, 2013 yılında tüp bebek sertifikasyon programını tamamladıktan sonra sayısız hastanın çocuk sahibi olmasına katkıda bulundu. Laparoskopik ve histerokopik operasyonlar ile çok sayıda hastaya şifa veren Dr. Ali Ovayolu, 2020 yılının yükselen yıldızlarından oldu. Şehrimizde en fazla doğumun gerçekleştiği ve riskli operasyonların yapıldığı doğum hastanesinde, yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettirdi. Doç. Dr. Ali Ovayolu, 24 Kasımda sosyal medya hesaplarından yaptığı öğretmenler günü paylaşım ile bu güzel haberi paylaştı.

 

Çok sayıda ulusal ve uluslararası yayını olan Doç. Dr. Ali Ovayolu’na başarılarının devamını diliyoruz.  


Doç. Dr. Ali Ovayolu kimdir?


1977 yılında Gaziantep doğumludur. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 1999 yılında Çukurova Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Türkiye’nin batısında ve doğusunda birçok yerde görev yapmıştır. Kadın doğum ihtisasından sonra, Malatya’da Doğufertil Tüp bebek merkezinde Prof. Dr. Recai Pabuçcu’nun ekibi ile Kısırlık – Tüp bebek tedavileri ile ilgili çalışmalarda bulundu.  2007 yılında Londra’da Harris Birthright Research Centre for Fetal Medicine de Prof. Dr. Kypros Nicolaides ile perinatoloji (riskli gebelikler) alanında birlikte çalıştıktan sonra, bütün ısrarlara rağmen ülkesine ve şehrine dönüp, memleketimize hizmet vermeye karar verdi. Daha sonra İstanbul Eurofertil tüp bebek merkezine gelip, 2 ay süre ile Tüp bebek üzerinde yeniden yoğunlaştı. 2009 yılında Hindistan’da Prof. Dr. R K Mishra’den endoskopi (kapalı ameliyatlar) eğitimi aldı. Hemen ardından Ege Üniversitesinde Prof. Dr. Fatih Şendağ’ın verdiği endoskopi (laparoskopi-histeroskopi) eğitimlerine katıldı. 2011 yılında Prof. Dr. Hohl’ün İsviçre’nin Baden kentindeki laparoskopi eğitimlerine katıldı. 2012 yılında Almanya’nın Hospital of Ehingen-Donau, Kreiskrankenhaus Ehingen’de ileri düzey jinekolojik operasyonlar eğitimlerine katıldı. Ardından Roma’da Istituto Nazionale Tumori Regina Elena Prof. Dr. Enrico Vizza’dan single port ( tek giriş) jinekolojik laparoskopi eğitimi aldı. Bunların dışında yurt içi ve yurt dışı birçok eğitime katıldı. Şehrimizde birçok tüp bebek ünitesinin kurulumu ve denetiminde aktif olarak görev yaptı. Update (güncelleme) konusuna çok önem vererek, son gelişmeleri takip için sayısız yurt içi ve yurt dışı kongre ve sempozyuma katılımcı veya eğitmen olarak katıldı. Birçok kongrede oturum başkanlıkları yaptı. Şu anda doğumevinde yeni uzman arkadaşları ile birlikte projeler üzerinde çalışmaya devam etmektedir.



Anahtar Kelimeler: Ali Ovayolu Doçent oldu.