Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Acil Tıp Temel Başvuru Kitabı Çıktı

Acil Tıp Temel Başvuru Kitabı Çıktı

Prof. Dr. Başar Cander Hocanın Baş Editörlüğünde, Prof. Dr. Behçet Al’ın da yardımcı editörlük yaptığı üç ciltlik Acil Tıp Temel Başvuru Kitabı yayınlandı.

Prof. Dr. Başar Cander Hocanın Baş Editörlüğünde, Gaziantep Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behçet Al’ın da yardımcı editörlük yaptığı üç ciltlik  Acil Tıp Temel Başvuru Kitabı yayınlandı.

 

''  Bir hayatı kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibidir düsturu acil tıp için büyük anlamlar içermektedir. Bu kutsal vazife ifa etmek bir çok zorluğu beraberinde getirmekte hemen her semptomun altından önemli bir acil durum çıkabilmektedir. Bu yüzden çok geniş bir bilgi birikimine, her gün yeni şeyler öğrenmeye en çok ihtiyaç duyulan bölüm olmakta romatolojiden dermatolojiye, ortopediden göz hastalılarına her branşta bitmek tükenmek bilmeyen bir eğitim modeli başarıya ulaşan yolun yapı taşlarını oluşturmaktadır. Bütün bu bilgi birikimi hastaların hizmetine sunulurken bir taraftan da en zor kararları ve müdahaleleri yapmak için zamanla yarışılması acil tıbbın en belirleyici özelliklerindendir ve zamanın en çok değer kazandığı anların yönetimi acil tıbbın temel konusudur.

 

İlk baskısı çok ses getiren, ülkemiz tıp eğitimine çok büyük değerler katan, bakanların, Kızılay’ın ve birçok kurumun kitaplıklarında yer alan bilbordlarda gösterilen, dizilere konu olan bu dev eser acil tıbbın ülkemizdeki gelişimine şahitlik eden büyük bir adım olarak tarihteki yerini almıştır. Kitabın tükenmesi sonucu sürekli istenen sorgulan ve heyecanla yeni baskıları beklenen bu baş yapıtı tekrar acil tıp camiasına kavuşturmaktan büyük bir onur duyuyoruz. 400’ü aşkın kişinin katkı sunduğu, aylara yıllara sığmayan çabalarıyla meydana getirdikleri bu eseri eğitim dünyamızın hizmetine sunuyoruz. Yeni baskımızda travma bölümü dahil yeni bölümler de eklenmiş genişletilmiş ve eser sayılı bir baş yapıt haline gelmiştir. ''