Abdi İbrahim Ağrı Grubundan Asistan Hekimlere Yönelik Bir İlk: Dijital Asistan Eğitimi Gelişim Seminerleri

Abdi İbrahim Ağrı Grubundan Asistan Hekimlere Yönelik Bir İlk: Dijital Asistan Eğitimi Gelişim Seminerleri

Abdi İbrahim Ağrı Grubu, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) ve Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi (TOTEK) iş birliğiyle, uzmanlık eğitimi alanında geniş bir offline çalışma olan ve Türkiye’nin Ortopedi ve

Abdi İbrahim Ağrı Grubu, Ortopedi ve Travmatoloji alanında görev yapan asistan hekimlerin gelişimini desteklemek amacıyla, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) ve Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi (TOTEK) iş birliğiyle, uzmanlık eğitimi alanında yapılan en kapsamlı çalışmalardan biri olan Asistan Eğitim Gelişim Seminerleri’ni (AEGS) hayata geçirdi. Ücretsiz olan offline eğitimlere katılan asistan ve uzman hekimler, 93 eğitici hekim tarafından hazırlanan 12 farklı eğitim modülünde 147 dersi tamamlayacak, eğitim sonunda ise TOTBİD ve TOTEK tarafından bir başarı belgesi verilecektir.

 

 

Abdi İbrahim Ağrı Grubu, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) ve Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi (TOTEK) iş birliğiyle, uzmanlık eğitimi alanında geniş bir offline çalışma olan ve Türkiye’nin Ortopedi ve Travmatoloji alanındaki ilk ve en büyük eğitim projesi olan “Asistan Eğitim Gelişim Seminerleri” hayata geçirildi.

 

Abdi İbrahim Ağrı Grubu’nun sponsorluğunu yaptığı ve ücretsiz olan “Asistan Eğitim Gelişim Seminerleri”, Türkiye’de 92 hastanede, Ortopedi ve Travmatoloji uzmanlık alanında görev yapmakta olan 900’e yakın asistan hekim ve ayrıca uzman hekimlerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla ağustos ayında aktif hale getirildi. Proje, TOTBİD-TOTEK tarafından T.C Sağlık Bakanlığı’na, Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) ve Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) bilgilendirme için gönderildi. Ayrıca proje TTB tarafından kredilendirildi.

 

Toplam 93 eğitmen hekim ile 12 farklı modülde 147 dersin bir araya getirildiği dijital platformda asistan hekimler, asistanlık süreci boyunca sistemi aktif olarak kullanabilecekler ve deneyimli hocaların anlatımıyla gerçekleşen videoları izleyebileceklerdir. Sistemdeki tüm modülleri eksiksiz bir şekilde tamamlayan hekimler, TOTBİD ve TOTEK tarafından hazırlanan başarı belgesini almaya hak kazanacaklardır.

 

Asistan Eğitim Gelişim Seminerleri’ne katılmak için Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği’nin (TOTBİD) web sayfasında üyelik oluşturulması gerekmektedir.

 

Konuyla ilgili videoya aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://vimeo.com/462386590