5 yaşındaki minik Toprak lösemi ile savaşıyor

5 yaşındaki minik Toprak lösemi ile savaşıyor

Toprak 5 yaşında ve 6 aydır lenfoma tedavisi görüyor. Şu anda da Hacettepe’de. Durumu çok ağırlaştı veKök hücre bağışçısı bekliyor.

Toprak Sami Güneş 5 yaşında. Non-HODGKIN LENFOMA ile mücadele ediyor yani bu yaşında bir tür kan kanseri ile savaşıyor ve 6 aydır tedavi görüyor. Hastalığı nüksetti, yaşama tutunması için kök hücre nakli olması gerekiyor. Aile Ankara’da tedavi gören 5 yaşındaki evlatları Toprak Sami için kök hücre bağışı yapılması için çağrı yaptı.

 

Toprak gibi kök hücre bekleyen onlarca bebek var. Verilecek her kök hücre bağışı minik bir bebeği yaşama döndürebilir. İşlem çok kolay. Herhangi bir cerrahi müdahale, operasyona gerek kalmadan, hastanede yatma durumu olmadan, yapılması gereken tek şey en yakın Kızılay ya da Türkök birimine gidip Toprak’ın ismini belirtmeye gerek olmadan 3 tüp kan vermek. İlk 3 tüp kan ile uyum sağlanırsa ikinci kere üç tüp kan vermek gerekiyor. İşlem sadece bu. Anne Nilay Sırım Güneş, evladı Toprak’ın yaşaması için herkese çağrı yaptı.

 

 

Ailenin umutlu bekleyişi sürüyor sadece 3 tüp kanla Toprak bebek ve bu hastalıkla boğuşan onlarca bebeğin yaşamasını sağlamak mümkün.