25 Eylül Dünya Eczacılık Günü Kutlu Olsun

25 Eylül Dünya Eczacılık Günü Kutlu Olsun

25 Eylül Dünya Eczacılık Gününde, COVID-19 mücadelesinde kaybettiğimiz Eczacılarımızı ve Eczane Teknisyenlerini saygı ve rahmetle anıyoruz...

2009 yılında Türkiye’de yapılan ve dünyanın hemen her ülkesinden eczacıların katıldığı Dünya Eczacılık Kongresi’nde alınan tarihi karar gereği, 25 Eylül tarihi, “Dünya Eczacılık Günü” olarak ilan edildi. 

 

Bilindiği gibi, ülkemizde her yıl, akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs tarihi, Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır. Bazı ülkeler farklı tarihlerde kutlamakta, bazılarıysa hiç kutlamamaktaydı. Ancak  Türk Eczacıları Birliği’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Dünya Eczacılık Kongresi sırasında, Birliğimiz delegasyonunun “FIP’in kuruluş tarihi olan 25 Eylül’ün tüm dünyada ortak olarak Dünya Eczacılık Günü adıyla kutlanması” önerisini, Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) delegasyonu oy birliği ile kabul ederek, tarihi bir karara imza attı. FIP, Genel Kurul’da kabul ettiği öneriyi, daha sonra tüm dünya ülkelerine gönderdiği yazıyla bildirdi ve “25 Eylül tarihinin Dünya Eczacılık Günü olarak kutlanacağını” ilan etti.