25 Aralık Devlet Hastanesi’nden Başarılı Operasyon

25 Aralık Devlet Hastanesi’nden Başarılı Operasyon

Sırtındaki kamburluk şikayeti ile 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne başvuran 12 yaşındaki Sultan Yaşar, yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Sırtındaki kamburluk şikayeti ile 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne başvuran 12 yaşındaki Sultan Yaşar, yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Birçok hastanenin kendisine cerrahi müdahale yapmayı kabul etmediğini belirten hasta, hastane idarecileri ve doktoruna teşekkür etti.

 

Birçok başarılı operasyonun gerçekleştirildiği 25 Aralık Devlet Hastanesi, kamburluk şikayeti bulunan hastayı sağlığına kavuşturdu. 25 Aralık Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Emin Türk, hastanelerinde birçok ilklere imza attıklarını ve gururlandıklarını belirterek operasyona ilişkin bilgi verdi. 12 yaşındaki hastanın zorlu fakat başarılı bir operasyondan çıktığını belirten Başhekim Türk, hastanın birkaç gün içerisinde de taburcu edileceğini aktardı.

 

 

GENÇ KIZLARDA SIK RASTLANIYOR

 

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Sezgin Bahadır Tekin, omurga eğriliklerine ilişkin bilgiler vererek ameliyatın riskli olmasına rağmen başarılı geçtiğine vurgu yaptı. Op. Dr. Tekin, omurga eğriliklerine genç kızlarda sıkça rastlandığına dikkat çekerek, “Omurga eğrilikleri toplumun büyük bir kısmında görülen problemlerden biri. Özellikle genç kız çocuklarında omurga eğriliklerini daha sık görüyoruz. Tüm omurga eğriliklerine cerrahi operasyon yapılmıyor. İlerlemiş omurga eğriliklerine cerrahi olarak müdahale ediyoruz. Hastamız Sultan Yaşar, omurga eğriliği şikayeti ile hastanemize başvurdu. Hastamızın yaklaşık 70-75 derecelik bir eğriliği mevcuttu. Bu eğriliği büyük ve riskli bir cerrahi müdahale ile düzeltmeye karar verdik” dedi.

 

 

RİSKLİ OPERASYONDA BÜYÜK BAŞARI

 

Ekip olarak büyük bir başarıya imza attıklarını kaydeden Op. Dr. Tekin, “Müdahale ekibimiz, anestezi ekibimizle birlikte başarılı bir operasyonu tamamladık. Omurga eğrilikleri skolyoz veya kifoz olarak, ya da ikisinin birlikte olduğu deformiteler olarak görülebilir. Hastamız Sultan’ın yalnızca skolyozu mevcuttu. Benzer hastaların ameliyatlarında bazı sıkıntılar gelişebiliyor. Omurganın içerisinden omurilik geçtiği için çokça dikkat gerektiriyor. Omurilik tüm vücudu uyaran sinirleri barındırıyor. Hastanın yürümesini, bağırsak hareketlerini sağlayan birçok sinir bu noktadan geçtiği için ameliyat esnasında sinir cihazlarını da kullandık. Cerrahi sonrasında hiçbir sorun yaşanmadı, serviste takibimizi gerçekleştiriyoruz. 2-3 gün içerisinde taburcu etmeyi düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi. (Aslı Emektar / gaziantepdogus)