2. Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu Düzenlendi

2. Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu Düzenlendi

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun işbirliğinde 2’nci Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu düzenlendi. Yarışın startını Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Beledi

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun işbirliğinde 2’nci Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu düzenlendi. Yarışın startını Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin verdi.

 

Antep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 2’nci Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nda genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, çocuğuyla 85 bin Gaziantepli tarihi Antep Savunması’nda şehit düşenlerin hatırasını yaşatmak adına Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

 

Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu öncesi konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül,  Antep Savunması’nın 100. yılına girildiğini aktararak  “25 Aralık’ı Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde bütün vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin katılımıyla 2. Gazi Yarı Maratonu başlatıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Çok gururluyuz. 100 yıllık destanın temsilcileriyiz. Bu şehir, baş veren baş eğmeyen bir şehirdir. İman varsa imkân vardır. 6 bin 317 şehit için, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları için koşuyoruz. 15 Temmuz şehitleri ve gazilerimiz için koşuyoruz. Geleceğin Türkiye’si ve gençlerimiz için koşuyoruz. Sporuyla, genciyle, kadınıyla yükselen Gaziantep için koşuyoruz. 100 yıl sonra bizim torunlarımız da biz nasıl ecdadımızla iftihar ediyorsak onlar da bizimle onur duyacaklar, iftihar edecekler” diye konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye’de atletizmin tüm Dünya’da da olduğu gibi en hızlı gelişen branşlardan birisi olduğunu söyleyerek, “Sizlerin katkısı ve desteğiyle burada yarışan sporcularımız olimpiyatlarda ve uluslararası yarışmalarda daha yüksek bir performans gösterecek” ifadelerini kullandı.

Maraton ve Halk Koşusu’nda Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başta olmak tüm il protokolü yer aldı. 21,1 kilometre Gazi Yarı Maratonu’nda Dünya’nın 15 farklı ülkesinden ve Türkiye’nin 58 ilin

den 45’i milli olmak üzere 991  profesyonel atlet yarıştı, 5 kilometre Halk Koşusu’nda ise 85 bin Gaziantepli, kurtuluş için koştu.

Maraton koşusu derece yapan sporculara plaket ve ödüllerin verilmesi ile sona erdi.